Nøgler

S5-nøgler

Du kan fordele systemets administration ved at tillade, at én bruger bestiller, dvs. godkender programmeringsændringer af nøgler. En anden bruger med f.eks. begrænsede brugsrettigheder kan udføre bestilte programmeringsopgaver, men kan ikke ændre indholdet af disse programmeringsopgaver.

Fra iLOQ-cylindersystemets perspektiv kan nøgler opdeles i to kategorier:

• Logiske nøgler — Logiske nøgler er nøgledefinitioner, der kun eksisterer på iLOQ Manager.

Programmeringstilstanden for logiske nøgler fremgår af figuren nedenfor:

Figur: Programmeringstilstande for logiske nøgler
    Programmeringstilstanden for logiske nøgler
  • Fysiske nøgler — Fysiske nøgler henviser til de aktuelle nøgler, der åbner cylindre.

Programmeringstilstanden for fysiske nøgler fremgår af figuren nedenfor:

Figur: Programmeringstilstande for fysiske nøgler
    Programmeringstilstanden for fysiske nøgler

På grund af offline-systemets funktion er det vigtigt at forstå, at de fysiske nøglers tilstand på stedet og de logiske nøglers tilstand kan variere i overgangsfasen til en ny tilstand. Kun når nøgleprogrammeringstilstanden er Programmeret, har den fysiske nøgle og den logiske nøgle den ønskede konfiguration, der modsvarer hinanden. I alle andre tilstande kan der være opgaver, der venter på nøglen. På den måde er tilstanden Programmeret altid den ønskede tilstand for nøglerne i systemet.

I softwaren er det vigtigt at forstå, hvorvidt den logiske nøgle har et fysisk modstykke eller ej. Hvis den logiske nøgle har et ROM_ID i softwaren, har den også et fysisk modstykke. Hvis den logiske nøgle ikke har et ROM_ID i softwaren, er det kun en definition af en ny nøgle. På den måde indikerer programmeringstilstanden for den logiske nøgle ikke, hvorvidt den logiske nøgle har et fysisk modstykke eller ej.

S50-nøgler

Der kan være to typer af S50-nøgler i cylindersystemet:

• Telefonnøgler. Du kan administrere adgangsbrugeroplysninger for telefonnøgler trådløst, eftersom telefoner er online-enheder tilsluttet til iLOQ Cloud over mobilnetværket.

• Nøgle-fobs. Med nøgle-fobs er fjerntilslutning til iLOQ Cloud ikke direkte mulig, eftersom nøgle-fobs som standard er offline-enheder. Du kan imidlertid administrere adgangsbrugeroplysninger for nøgle-fobs på afstand trådløst via FobApp-mobilapp’en, som bruger en mobiltelefon som bro mellem nøgle-fob’en og iLOQ Cloud. Forbindelsen mellem nøgle-fob’en og telefonen etableres over BLE.