Adgangsrettigheder

Adgangsrettigheder anvendes til at definere forholdet mellem nøgler og cylindre. Hvis nøglen deler en eller flere adgangsrettigheder med en cylinder, kan nøglen som regel åbne cylinderen.

For at gøre det nemmere for dig bør du splitte rettighederne op i to kategorier:

• Adgangsrettigheder efter persongrupper. Du kan betragte disse som adgangsrettighedsgrupper.
  • Cylinderspecifikke, individuelle adgangsrettigheder.

Adgangsrettighederne for den enkelte person håndteres hovedsageligt gennem adgangsrettighedsgrupper. Cylinderspecifikke, individuelle adgangsrettigheder komplementerer adgangsrettighedsgrupperne og giver fleksibilitet i håndteringen af adgangsrettigheder.

Listen herunder indeholder en planlægningsvejledning for adgangsrettigheder:

• Opret adgangsrettigheder efter persongrupper såsom "Vedligeholdelse", "Underleverandør", "Rengøring", "Vagt" eller "Ansat". Disse adgangsrettigheder bruges som regel på nøgler, der oprettes til disse persongrupper. En normal undtagelse til denne anbefaling er adgangsrettigheden for "Hovedadgang", som dækker alle cylindre.
  • En adgangsrettighed kan indeholde en eller flere cylindre. Adgangsrettighederne for "Vedligeholdelse" kan for eksempel dække hovedindgangscylinderen og cylindrene til tekniske hjælpemidler.
  • En cylinder kan indeholde en eller flere adgangsrettigheder. Cylindrene til tekniske hjælpemidler kan for eksempel indeholde adgangsrettighederne "Hovedadgang" og "Vedligeholdelse".
  • En nøgle kan indeholde en eller flere adgangsrettigheder. Vedligeholdelsesnøglen kan for eksempel indeholde adgangsrettighederne "Vedligeholdelse" og "Ansat".

En adgangsrettighed kan som standard vises eller ikke vises i iLOQ Manager. Du kan bruge adgangsrettighedens synlighedsindstilling til at skjule adgangsrettigheder, der sjældent anvendes, hvis dit system indeholder hundredvis af dem. Disse kan f.eks. være cylinderspecifikke adgangsrettigheder oprettet som supplement til adgangsrettigheder baseret på persongrupper. Hvis der var hundredvis af sjældent anvendte cylinderspecifikke adgangsrettigheder opført i samme visning, ville det være besværligt at gennemse og finde almindeligt anvendte adgangsrettigheder i iLOQ Manager. I et sådant tilfælde er det en god idé ikke at vise de cylinderspecifikke adgangsrettigheder som standard. Dette gør systemet mere brugbart.

Der er to typer af adgangsrettigheder:

• Standardadgangsrettigheder.

Krypteringen af standardadgangsrettigheder udføres i programmeringstokenen. Derfor kræver standardadgangsrettigheder til cylinderen eller nøglen altid tilstedeværelse af programmeringstokenen.

• API-adgangsrettigheder.

Krypteringen af API-adgangsrettigheder udføres i databasen og aktiverer redigering af adgangsrettigheder via en programmeringsgrænseflade for applikationer (API), uden tilstedeværelse af programmeringstokenen.