Käyttöliittymän alueet

iLOQ S10 Manager -ohjelman käyttöliittymä TiedotSelaa lukkoja -näkymässä on esitetty alla olevassa kuvassa.

Kuva: iLOQ S10 Manager Käyttöliittymä

iLOQ S10 Manager -ohjelman käyttöliittymä

Käyttöliittymän alueet ovat:

1. Päävälilehdet — Käyttöliittymä on jaettu neljään päävälilehteen:

• Tiedot — Tiedot-välilehdellä voit hallita järjestelmän tavallisimpia kohteita, kuten lukot, avaimet ja henkilöt.
    • Lisätiedot — Lisätiedot-välilehdellä voit hallita järjestelmän kulkualueita, henkilörooleja ja raportteja.
    • Ylläpito — Ylläpito-välilehdellä voit suorittaa hallinnollisia tehtäviä järjestelmässä.
    • Ohje — Ohje-välilehti sisältää käyttöohjeet ja erilaisia tietoja järjestelmästä.
  2. Et voi sulkea päävälilehtiä.

3. Nauha — Nauha sisältää erilaisia järjestelmän hallintaan tarkoitettuja työkaluja. Jokaisella Päävälilehdellä on eri joukko työkaluja.

Vihje:

Painikkeiden tekstit katoavat, jos muutat ikkunan kokoa pienemmäksi. Jos haluat nähdä työkaluvihjeet, vie hiiren kohdistin painikkeen päälle.

4. Välilehdet — Välilehdet sisältävät äskettäin avatut sivut välilehtinä.

Voit sulkea välilehdet valitsemalla välilehden ja napsauttamalla Sulje-kuvaketta välilehtipalkin oikeassa reunassa.

5. Ruudukkonäkymä — Ruudukkonäkymä sisältää luettelon valitun selausnäkymän kohteista. Jos olet esimerkiksi valinnut YlläpitoSelaa masteravaimia, Ruudukkonäkymä näyttää listan järjestelmän Masteravaimista.

6. Näkymät — Näkymät-alueella on kolme vaihtoehtoa:

• Perusnäkymä — Jos valitset Perusnäkymän, valittu näkymä näytetään oletusnäkymässä.
    • Oma näkymä — Jos valitset Oman näkymän, valittu näkymä näytetään siten, kuin olet asettanut sen näytettäväksi. Esimerkiksi sarakejärjestys voi poiketa Oletusnäkymästä. Lisätietoja on kappaleessa Oman näkymän tallentaminen.
    • Tulostusnäkymä — Jos valitset Tulostusnäkymän, valittu näkymä näytetään siten, kuin olet asettanut sen näytettäväksi tulostusta varten. Esimerkiksi sarakejärjestys voi poiketa Oletusnäkymästä. Lisätietoja on kappaleessa Tulostusnäkymän tallentaminen.
  7. Huomautus: Näkymät-alueen sisältö voi muuttua valitun toiminnon mukaan. Kun esimerkiksi selaat pohjakuvia, Näkymät-alue luettelee järjestelmässä olevat pohjakuvat. Joillakin Ruudukkonäkymillä ei ole Näkymät-aluetta.
  8. Tilapalkki — Tilapalkki näyttää tietoja järjestelmän tilasta seuraavasti.

• Palvelimen yhteystila — Palvelimen yhteystila on joko Päällä tai Pois. Esimerkkikuvassa, palvelinyhteys on Päällä.
    • Aktiivinen lukosto — Aktiivinen lukosto ilmaisee lukitusjärjestelmän, johon olet kirjautunut sisään.
    • Tilakuvakkeet —Tilakuvakkeet ovat vasemmalta oikealle:
      •  — Saat lisätietoja väylän tilasta napsauttamalla väyläkuvaketta. Värikoodit ovat:

• Vihreä — Väylätietoja on saatavilla.
        • Harmaa — Väylätietoja ei ole saatavilla. Ohjelmointilaite on irrotettu tietokoneesta.
      •  — Yhteyden tilakuvake ilmaisee, toimiiko yhteys tietokoneen ja Ohjelmointilaitteen välillä vai ei. Värikoodit ovat:

• Vihreä — Yhteys on OK.
        • Harmaa — Yhteys ei ole OK.
      •  — Ensimmäinen kuvake osoittaa Ohjelmointilaitteessa olevan Masteravaimen tilan. Värikoodit ovat:

• Vihreä — Järjestelmään kuuluva Masteravain.
        • Punainen — Johonkin toiseen järjestelmään kuuluva Masteravain.
        • Sininen — Tyhjä Masteravain.
      • Toinen kuvake osoittaa Ohjelmointilaitteessa olevan avaimen tilan. Värikoodit ovat:

• Sininen - Avain on tyhjä. Avain voidaan ohjelmoida tähän järjestelmään.
        • Punainen — Avain kuuluu toiseen lukitusjärjestelmään, eikä sitä voi käyttää tässä lukitusjärjestelmässä.
        • Vihreä — Avain on ohjelmoitu tähän järjestelmään.