Käyttöliittymän alueet

iLOQ Manager -ohjelman käyttöliittymä on esitetty alla olevassa kuvassa.

Kuva: iLOQ Manager Käyttöliittymä
iLOQ Manager -ohjelman käyttöliittymä

Käyttöliittymän alueet ovat:

1. Päävälilehdet — Käyttöliittymä on jaettu neljään päävälilehteen:

• Tiedot — Tiedot-välilehdellä voit hallita järjestelmän tavallisimpia kohteita, kuten lukot, avaimet ja henkilöt.

• Lisätiedot — Lisätiedot-välilehdellä voit hallita järjestelmän kulkualueita, henkilörooleja ja raportteja.

• Ylläpito — Ylläpito-välilehdellä voit suorittaa hallinnollisia tehtäviä järjestelmässä.

• Ohje — Ohje-välilehti sisältää käyttöohjeet ja erilaisia tietoja järjestelmästä.

2. Et voi sulkea päävälilehtiä.

3. Nauha — Nauha sisältää erilaisia järjestelmän hallintaan tarkoitettuja työkaluja. Jokaisella Päävälilehdellä on eri joukko työkaluja.

Vihje:

Painikkeiden tekstit katoavat, jos muutat ikkunan kokoa pienemmäksi. Jos haluat nähdä työkaluvihjeet, vie hiiren kohdistin painikkeen päälle.

4. Välilehdet — Välilehdet sisältävät äskettäin avatut sivut välilehtinä.

Voit sulkea välilehdet valitsemalla välilehden ja napsauttamalla Sulje-kuvaketta välilehtipalkin oikeassa reunassa.

5. Ruudukkonäkymä — Ruudukkonäkymä sisältää luettelon valitun selausnäkymän kohteista. Jos olet esimerkiksi valinnut Ylläpito > Selaa ohjelmointiavaimia, Ruudukkonäkymä näyttää listan järjestelmän ohjelmointiavaimista.

6. Näkymät — Näkymät-alueella on kolme vaihtoehtoa:

• Perusnäkymä — Jos valitset Perusnäkymän, valittu näkymä näytetään oletusnäkymässä.

• Oma näkymä — Jos valitset Oman näkymän, valittu näkymä näytetään siten, kuin olet asettanut sen näytettäväksi. Esimerkiksi sarakejärjestys voi poiketa Oletusnäkymästä. Lisätietoja on kappaleessa Oman näkymän tallentaminen.

• Tulostusnäkymä — Jos valitset Tulostusnäkymän, valittu näkymä näytetään siten, kuin olet asettanut sen näytettäväksi tulostusta varten. Esimerkiksi sarakejärjestys voi poiketa Oletusnäkymästä. Lisätietoja on kappaleessa Tulostusnäkymän tallentaminen.

7. Huomautus:

Näkymät-alueen sisältö voi muuttua valitun toiminnon mukaan. Kun esimerkiksi selaat pohjakuvia, Näkymät-alue luettelee järjestelmässä olevat pohjakuvat. Joillakin Ruudukkonäkymillä ei ole Näkymät-aluetta.

8. Tilapalkki — Tilapalkki näyttää tietoja järjestelmän tilasta seuraavasti.

• Palvelimen yhteystila — Palvelimen yhteystila on joko Päällä tai Pois. Esimerkkikuvassa, palvelinyhteys on Päällä.

• Aktiivinen lukosto — Aktiivinen lukosto ilmaisee lukoston, johon olet kirjautunut sisään.

• Ohjelmointiavainkuvake — Ohjelmointiavainkuvake  ilmaisee ohjelmointiavaimen yhteystilan. Värikoodit ovat:

• Vihreä — Ohjelmointiavain on yhdistetty.

• Harmaa — Ohjelmointiavain ei ole yhdistetty.

• Lukkokuvake — Lukkokuvake  kuvaa lukon tilaa. Värikoodit ovat:

• Vihreä — Lukko on ohjelmoitu tähän järjestelmään.

• Harmaa — Lukko on tyhjä. Lukko voidaan ohjelmoida tähän järjestelmään.

• Punainen — Lukko kuuluu toiseen lukostoon eikä sitä voida käyttää tässä lukostossa.

• Avainkuvake — Avainkuvake  kuvaa avaimen tilaa. Värikoodit ovat:

• Vihreä — Avain on ohjelmoitu tähän järjestelmään.

• Harmaa — Avain on tyhjä. Avain voidaan ohjelmoida tähän järjestelmään.

• Punainen — Avain kuuluu toiseen lukostoon, eikä sitä voi käyttää tässä lukostossa.