Olemassa olevan lukon kopion lisääminen

Tässä kappaleessa kuvataan, kuinka lisäät olemassa olevan lukon kopion iLOQ-lukostoon.

Toimi seuraavasti.

1. Valitse Tiedot > Lisää lukko.
  2. Valitse Lisää kopio olemassaolevasta lukosta.
  3. Valitse lukko, jota haluat käyttää uuden lukon mallina.
  4. Valitse Seuraava.
  5. Määritä lukkoasetukset seuraavasti:
    • Sijoitus — Sijoitus viittaa lukon sijaintiin pohjakuvassa.
    • Sijoitus — Sijoitus viittaa lukon sijaintiin pohjakuvassa. Jos lisäät useita lukkoja kerrallaan, aseta ensimmäinen sijoitus siten, että se päättyy numeroon, kuten A1. Tällä tavoin järjestelmä lisää peräkkäiset sijoitusnumerot seuraavasti:

• A1
      • A2
      • A3
      • ...
    • Tulosuunta — Tulosuunta viittaa suuntaan josta lukko avataan, jos ovi on varustettu kaksipuolisella lukolla.

• LukituskohdeLukituskohde sisältää nimen tai tarkemman kuvauksen huoneesta tai tilasta, johon lukko johtaa.

Jos lisäät useita lukkoja kerrallaan, aseta ensimmäinen lukituskohde siten, että se päättyy numeroon, kuten Huoneisto A1. Tällä tavoin järjestelmä lisää peräkkäiset lukituskohdenumerot seuraavasti:

• Huoneisto A1
      • Huoneisto A2
      • Huoneisto A3
      • ...
    • LukkosylinteriLukkosylinteri viittaa lukon sylinterityyppiin. Valitse tyyppi luettelovalikosta, tai kirjoita tyyppi käsin.

• Lukon tyyppi — Valitse, onko Lukon tyyppi:

• D5 tavallinen, lukko on verkkoyhteydetön lukko.

• S5, lukko on S5-lukko.

• S5 Online, lukko on S5 Online -lukko, joka on liitetty verkkomoduuliin.

Jos lukon tyyppi on S5 Online, valitse myös ottaako järjestelmä automaattisesti vastaan lokitapahtumia lukosta vai ei, valitsemalla Tallenna lokitapahtumat automaattisesti -valintaruutu.

• S50 tavallinen, lukko on verkkoyhteydetön S50-lukko.

• Kellopiiri asennettu — Valitse Kellopiiri asennettu, jos lukossa on kellopiiri. Jos valittu Avainpesä sisältää kellon, Kellopiiri asennettu valitaan automaattisesti.

6. Valitse Seuraava.
  7. Syötä tarpeelliset lisätiedot.

Kentät ovat:

• OvityyppiOvityyppi viittaa ovityyppiin, johon lukko asennetaan.
    • HelaHela viittaa suojalevyyn, joka ympäröi oven avaimenreikää.
    • LukkorunkoLukkorunko viittaa lukkorungon malliin.
    • JatkokappaleJatkokappale viittaa lukon kanssa käytettyyn jatkokappaleeseen.
    • Oven paksuus (mm)Oven paksuus viittaa sen oven paksuuteen, johon lukko asennetaan.
    • Lukkorungon syvyys (mm)Lukkorungon syvyys (mm) ilmaisee lukkorungon syvyyden.
    • KätisyysKätisyys ilmaisee oven avaussuunnan.
    • LeimausLeimaus viittaa lukon leimaukseen.
    • HuomautusHuomautus viittaa lukon tai oven lisätietoihin.
    • Muut varusteetMuut varusteet viittaa muihin lukkoon tai oveen liittyviin laitteisiin.
    • Rajoite — Tämä valintaruutu ilmaisee, onko lukkoon kytketty laite, joka ohjaa rajoitettua pääsyä.
    • Rajoitteen selite — Lisää tähän kenttään kuvaus rajoitetusta pääsystä. Voit esimerkiksi kuvata laitteen, joka ohjaa rajoitettua pääsyä.
  8. Valitse Seuraava.
  9. Valitse lukon kulkualueet.

Lukolla on oletuksena samat kulkualueet kuin lukolla, jonka valitsit uuden lukon malliksi.

10. Valinnainen: Valitse aikaprofiilit:
    • Ei aikarajoitettu — Jos valitset tämän vaihtoehdon, lukko ohittaa kaikki aikaprofiilit kaikille avaimille. Toisin sanoen avaimet toimivat 24/7, vaikka niillä olisikin aikaprofiili.

• Käytä kaikkia avaimen aikaprofiileja — Jos valitset tämän vaihtoehdon, lukko käyttää avaimille kaikkia aikaprofiileja.

• Käytä valittuja aikaprofiileja — Jos valitset tämän vaihtoehdon, lukko ottaa käyttää avaimille vain valittuja aikaprofiileja. Jos valitut aikaprofiilit eivät vastaa avaimen aikaprofiileja, avain toimii koko ajan.

Voit hallita aikaprofiilivalintoja nuolinäppäimillä seuraavasti:

• — Napsauta Nuolet oikealle -painiketta, jos haluat siirtää kaikki kohteet valintaluetteloon.
      • — Napsauta Nuoli oikealle -painiketta, jos haluat siirtää valitut kohteet valintaluetteloon.
      • — Napsauta Nuoli vasemmalle -painiketta, jos haluat poistaa valitut kohteet valintaluettelosta.
      • — Napsauta Nuolet vasemmalle -painiketta, jos haluat poistaa kaikki kohteet valintaluettelosta.

Voit tarkastella kiinteän aikaprofiilin sisältöä oikealla olevalla alueella valitsemalla profiilin hiirellä. Muokattavan aikaprofiilin sisältöä ei ole esitetty, koska se voi olla avainkohtaisesti muokattu.

11. Valinnastasi riippumatta lukko käyttää aina avaimen voimassaoloajan alkamis- ja päättymisajan päivämääriä ja kellonaikoja.

12. Valitse Seuraava.
  13. Valitse, luotko yksilöllisen kulkualueen vai ei

Lisätietoja on kappaleessa Kulkualueet.

14. Valitse Seuraava.
  15. Valitse luotavien lukkojen määrä.
  16. Valitse Seuraava.
  17. Valitse, miten edetä.

Vaihtoehdot ovat:

• Jätä lukot suunnittelutilaan — Valitse Jätä lukot suunnittelutilaan, jos haluat jättää lukot suunnittelutilaan ja jatkaa lukoston suunnittelua ohjelmoimatta esimerkiksi fyysisiä lukkoja.

• Tilaa lukot — Valitse Tilaa lukot, jos haluat jättää lukot Tilattu-tilaan. Sinun täytyy myöhemmin ohjelmoida lukot lukkolistan kautta.

Lisätietoja on kappaleessa Lukkojen tilaaminen.

• Tilaa ja ohjelmoi lukot — Valitse Tilaa ja ohjelmoi lukot:
      • Jos tiedät, että lukkomääritelmät ovat lopullisia, ja haluat ohjelmoida lukon heti.
      • Lukoille, joita ei vielä ole asennettu tiloihin.
  18. Valitse Seuraava.
  19. Yhteenvetoruutu avautuu.
  20. Päätä menettely noudattamalla ohjattua toimintoa.
  21. Lukko näkyy lukkoluettelossa.