Avaimet

S5-avaimet

Voit hajauttaa järjestelmänhallinnan antamalla yhden käyttäjän tilata, eli hyväksyä, muutoksia avainten ohjelmointiin. Toinen käyttäjä, jolla on rajoitetut käyttöoikeudet, voi esimerkiksi suorittaa tilattuja ohjelmointitehtäviä, mutta ei voi muokata ohjelmointitehtävien sisältöä.

iLOQ-lukoston näkökulmasta avaimet voidaan jakaa kahteen ryhmään:

• Loogiset avaimet — Loogiset avaimet ovat avainmääritelmiä, jotka ovat olemassa vain iLOQ Manager -ohjelmassa.

Loogisen avaimen ohjelmointitilat on esitetty alla olevassa kuvassa:

Kuva: Loogisen avaimen ohjelmointitilat
    Loogisen avaimen ohjelmointitilat
  • Fyysiset avaimet — Fyysiset avaimet viittaavat todellisiin avaimiin, joilla voit avata lukkoja.

Fyysisen avaimen ohjelmointitilat on esitetty alla olevassa kuvassa:

Kuva: Fyysisen avaimen ohjelmointitilat
    Fyysisen avaimen ohjelmointitilat

Verkkoyhteydettömän järjestelmän luonteesta johtuen on tärkeää ymmärtää, että loogisten ja fyysisten avainten tilat voivat olla erilaisia tilasiirtymävaiheessa. Vasta kun avaimen ohjelmointitila on Ohjelmoitu, fyysisellä avaimella ja loogisella avaimella on toivottu, sama tila. Kaikissa muissa tiloissa avaimella voi olla odottavia tehtäviä. Toisin sanoen Ohjelmoitu-tila on avainten tavoitetila järjestelmässä.

Ohjelmistossa on tärkeää ymmärtää, onko loogisella avaimella fyysinen vastine vai ei. Jos loogisella avaimella on ROM_ID ohjelmistossa, sillä on myös fyysinen vastine. Jos loogisella avaimella ei ole ROM_ID-tietoa ohjelmistossa, se on vain uuden avaimen määritelmä. Täten loogisen avaimen ohjelmointitila ei kerro, onko loogisella avaimella fyysinen vastine vai ei.

S50-avaimet

Lukostossa voi olla kahdenlaisia S50-avaimia:

• Puhelinavaimet. Voit etähallita puhelinavainten kulkuoikeuksia, koska puhelimet ovat verkkolaitteita, jotka ovat yhteydessä iLOQ Cloudiin mobiiliverkon kautta.

• Avain Fobit. Avain Fobit ovat oletuksena verkkoyhteydettömiä laitteita, joten ne eivät suoraan voi olla etäyhteydessä iLOQ Cloudiin. Voit kuitenkin hallita avain Fobien käyttäjätunnuksia langattomasti FobApp-mobiilisovelluksella, joka käyttää mobiililaitetta siltana avain Fobin ja iLOQ Cloudin välillä. Avain Fobin ja puhelimen välinen yhteys perustuu BLE-tekniikkaan.