Estolista

Tämä kappale sisältää kuvauksen estolistasta.

Estolista on luettelo avaimista tai kulkualueista, joita syystä tai toisesta estetään käyttämästä lukkoja. Lukko ei anna estolistalla olevien avainten avata itseään.

Estolistan versionumeroa kasvatetaan yhdellä joka kerta, kun siihen tehdään muutoksia.

Estolista on vyöhykekohtainen, jos vyöhykkeet ovat käytössä. Vyöhykekohtaiset estolistat antavat lisätä 500 estettyä avainta jokaiselle vyöhykkeen lukolle. Jos kadonneella avaimella on useiden vyöhykkeiden kulkualueita, järjestelmä muodostaa automaattisesti estolistapäivitykset kaikille vyöhykkeille, joille avaimella on kulkualueita. Lukkojen estolistat päivittyvät avaimilla, joilla on lukon vyöhyke määritettynä päävyöhykkeeksi.

Katso alla oleva kuva:

Taulukko 1. Vyöhykekohtaiset estolistat

Järjestelmän ohjelmointiavain

• Päävyöhyke: A
  • Muut vyöhykkeet: B, C
  • Kulkualueet: Kiinteistö A, B ja C
  • Voi kuljettaa estolistaa vyöhykkeen A lukoille
  • Vyöhykkeiden B ja C estolistat täytyy päivittää vyöhykekohtaisilla avaimilla

Kiinteistön A ohjelmointiavain

• Päävyöhyke: A
  • Muut vyöhykkeet: ei vyöhykkeitä
  • Kulkualueet: Kiinteistö A
  • Voi kuljettaa estolistaa vain vyöhykkeen A lukoille
  • Voi lisätä kadonneen ohjelmointiavaimen vyöhykkeen A estolistalle

Kiinteistön B ohjelmointiavain

• Päävyöhyke: B
  • Muut vyöhykkeet: ei vyöhykkeitä
  • Kulkualueet: Kiinteistö B
  • Voi kuljettaa estolistaa vain vyöhykkeen B lukoille
  • Voi lisätä kadonneen ohjelmointiavaimen vyöhykkeen B estolistalle

Kiinteistön C ohjelmointiavain

• Päävyöhyke: C
  • Muut vyöhykkeet: ei vyöhykkeitä
  • Kulkualueet: Kiinteistö C
  • Voi kuljettaa estolistaa vain vyöhykkeen C lukoille
  • Voi lisätä kadonneen ohjelmointiavaimen vyöhykkeen C estolistalle

Vyöhyke A

Kiinteistö A

Vyöhyke B

Kiinteistö B

Vyöhyke C

Kiinteistö C

Jos vyöhykkeet ovat pois käytöstä, estolista on koko järjestelmän laajuinen, 500 avainta lukkoa kohden. Kaikki avaimet päivittävät uusimman estolistan lukoille.

Estolistaus on harvoin tarvittu menettely, koska verkkoyhteys mahdollistaa avainten etähallinnan. Estolistauksella voit kuitenkin varmistaa, että verkkoyhteydetön avain (eli avain, joka ei voi vastaanottaa päivityksiä palvelimelta), jolle ei ole määritelty offline-vanhenemisaika, ei voi käyttää lukkoa.

Avaimet saavat estolistan seuraavasti:

• Puhelinavaimet

• Langattomasti matkapuhelinverkon kautta.

• Lukolta.

Jos lukossa käytetyllä avaimella on vanhempi versio estolistasta kuin lukolla, lukko päivittää estolistan avaimeen. Nyt avain voi viedä uudemman estolistan seuraavaan lukkoon.

• Avain Fobit

• Ohjelmointiavaimen kautta.

• Lukolta.

Jos lukossa käytetyllä avaimella on vanhempi versio estolistasta kuin lukolla, lukko päivittää estolistan avaimeen. Nyt avain voi viedä uudemman estolistan seuraavaan lukkoon.

• FobAppin kautta.

• S5-avaimet

• Ohjelmointiavaimen kautta.

• Lukolta.

Jos lukossa käytetyllä avaimella on vanhempi versio estolistasta kuin lukolla, lukko päivittää estolistan avaimeen. Nyt avain voi viedä uudemman estolistan seuraavaan lukkoon.

Voit ladata estolistan tiedot lukoille avainten ja ohjelmointiavaimen kautta. Online-lukot ja ovimoduulit saavat estolistan tiedot automaattisesti ja avaimet voivat hakea uusimman estolistan RFID-lukijoilta, ja avaimet vievät uusimman estolistan offline-lukoille.

Lukkolistan Estolista ajan tasalla -sarake ilmaisee, onko lukolla viimeisin estolista vai ei.

• Jos valintaruudussa on valintamerkki, lukolla on jo uusin estolistaversio eikä toimia tarvita.
  • Jos kenttä on tyhjä, lukon estolista täytyy päivittää. Voit tehdä tämän käyttämällä lukossa avainta, jolla on viimeisin estolistaversio.

Estolistan avainten määrä on rajoitettu. Aina ei ole kuitenkaan välttämätöntä lisätä puhelinavaimia estolistalle, koska voit etätyhjentää verkkoyhteydellisiä puhelinavaimia. Lisäksi voit myös asettaa offline-vanhenemisajan puhelinavaimille. Kun offline-vanhenemisaika on kulunut, avain mitätöidään. Tämä ominaisuus varmistaa, ettei kentällä ole vanhentuneita tunnistetietoja.