Kulkualueet

Kulkualueilla voit määrittää avainten ja lukkojen väliset suhteet. Pääsääntöisesti, jos avain jakaa lukon kanssa yhden tai useita kulkualueita, avain voi avata lukon.

Voit helpottaa omaa työtäsi jakamalla kulkualueet kahteen luokkaan:

• Henkilöryhmiin perustuvat kulkualueet. Voit ajatella, että nämä alueet ovat kulkualueryhmiä.
  • Lukkokohtaiset, yksilölliset kulkualueet.

Yksittäisen henkilön kulkualueita hallitaan lähinnä kulkualueryhmien avulla. Lukkokohtaiset, yksilölliset kulkualueet täydentävät kulkualueryhmiä ja luovat joustavuutta pääsyoikeuksien hallintaan.

Alla on kulkualueiden suunnitteluopas:

• Luo henkilöryhmiin perustuvat kulkualueet, kuten "Huolto", "Alihankkija”, "Siivooja", "Vartija" tai "Työntekijä". Yleensä näitä kulkualueita käytetään avaimissa, jotka vastaavasti luodaan näille henkilöryhmille. Tavallinen poikkeus tähän suositukseen on "Yleisavainalue", joka kattaa kaikki lukot.
  • Kulkualue voi sisältää yhden tai useita lukkoja. Esimerkiksi ”Huolto”-kulkualue voi kattaa pääsisäänkäynnin lukon ja teknisten tilojen lukot.
  • Lukko voi sisältää yhden tai useita kulkualueita. Esimerkiksi teknisten tulojen lukot voivat sisältää kulkualueet "Yleisavainalue” ja "Huolto".
  • Avain voi sisältää yhden tai useita kulkualueita. Esimerkiksi ylläpitoavain voi sisältää huolto- ja työntekijöiden kulkualueet.

Kulkualue voi olla oletuksena näkyvissä tai piilotettu iLOQ Manager -ohjelmassa. Kulkualueen näkyvyysasetuksella voit piilottaa harvoin käytettyjä kulkualueita, jos järjestelmä sisältää satoja sellaisia. Näitä voivat olla esimerkiksi lukkokohtaiset kulkuoikeudet, joita on luotu henkilöryhmiin perustuvien kulkualueiden lisäksi. Jos näkyvissä on satoja harvoin käytettyjä, lukkokohtaisia kulkuoikeuksia, iLOQ Manager -ohjelmassa on hankalaa selata ja löytää yleisesti käytettyjä kulkualueita. Tällaisessa tapauksessa kannattaa oletuksena piilottaa lukkokohtaiset kulkualueet. Tämä tekee järjestelmästä helpomman käyttää.

Järjestelmässä on kaksi edistyneille käyttäjille tarkoitettua kulkualuetyyppiä:

• Kulkualueet.

Kulkualueiden salaus tehdään ohjelmointiavaimella. Toisin sanoen kulkualueiden muokkaaminen lukossa tai avaimessa edellyttää aina ohjelmointiavaimen käyttöä.

• API-kulkualueet.

API-kulkualueiden salaus tehdään tietokannassa. Tämä mahdollistaa kulkualueen muokkaamiseen ohjelmointirajapinnan kautta ilman ohjelmointiavainta.