Kiinteistöt

Tämä kappale on johdanto kiinteistöihin.

Laajat lukostot saattavat sisältää useita alikiinteistöjä, joissa on satoja tai jopa tuhansia lukkoja ja avaimia; esimerkiksi taloyhtiö, joka vuokraa huoneistoja, voi omistaa asuntoja monissa eri rakennuksissa ja paikoissa. Tällaisissa tapauksissa halutun tiedon löytäminen käyttöliittymän suuresta määrästä rivejä, ja tiedon käsitteleminen, voi olla vaikeaa. Kiinteistöjen avulla voit järjestää tiedot pienempiin kokonaisuuksiin, joita on helpompi käsitellä käyttöliittymässä.

Lisäksi kiinteistöistä on se hyöty, että voit käyttää saman nimisiä kulkualueita ja samoja lukkojen sijoitusnumeroita eri kiinteistöissä olevissa rakennuksissa. Jos lukostosi on katettava esimerkiksi kaksi tai useampia erillisiä, mutta toisiaan vastaavia rakennuksia, käytä kiinteistöjä.

Kiinteistökohtaisia kohteita ovat:

• Lukot
  • Avaimet
  • Kulkualueet
  • Pohjakuvat
  • Verkkomoduulit

iLOQ Manager -ohjelman näkökulmasta kiinteistöt ovat suodattimia, jotka näyttävät vain tiettyyn kiinteistöön liittyvää lukitustietoa.

Suurissa lukostoissa saattaa olla kymmeniä rakennuksia. Tällaisissa tapauksissa on usein hyvä idea järjestää kiinteistöt puurakenteeksi. Kun valitset puurakenteessa tietyllä tasolla olevan kiinteistön, näet:

• Valitun kiinteistön kohteet
  • Kohteet, jotka ovat samassa haarassa alemmilla tasoilla
  • Kohteet, jotka ovat samassa haarassa ylemmillä tasoilla

Toisaalta, et näe:

• Kohteita, jotka ovat muissa haaroissa

Alla oleva kuva havainnollistaa puurakenteen näkyvyyttä. Ensimmäisessä kuvassa Main St 1A on valittu, toisessa Main St 1. Näkyvä kiinteistösisältö on esitetty kuvissa sinisellä värillä. Näkymätön kiinteistösisältö on esitetty kuvissa harmaalla värillä.

Kuva: Kiinteistöpuu

Kuva: Kiinteistöpuu, jossa suurempi näkyvyys
Huomautus:

Et voi estää käyttäjiä näkemästä kiinteistöjen sisältöä iLOQ Manager -ohjelmassa käyttämällä kiinteistöjä. Koska kiinteistöjä käytetään suodattimina, kaikki käyttäjät voivat nähdä kaikki kiinteistöt ja niiden sisällön. Jos haluat piilottaa sisältöä, voit käyttää vyöhykkeitä.

Huomautus:

Sinun ei tarvitse ohjelmoida uudelleen mitään, kun otat kiinteistöt käyttöön.