Lukoston asetusten muokkaaminen

Tässä kappaleessa kuvataan, kuinka voit muokata lukoston asetuksia iLOQ Manager -ohjelmassa.

Toimi seuraavasti.

1. Valitse Ylläpito > Muokkaa lukoston tietoja.

2. Valitse Näkymät-alueella Asetukset.
  3. Järjestelmän asetusruutu avautuu. Asetukset ovat:
    • Luovutetun avaimen henkilöliitoksen voi vaihtaa ilman avaimen palauttamista — Jos tämä asetus on käytössä, voit poistaa tai liittää luovutetun avaimen toiselle henkilölle palauttamatta ensin avainta. Tämä ominaisuus on hyödyllinen, jos avain vaihtaa omistajaa palautumatta välillä ylläpitäjälle.

Huomautus:

Jos liität luovutetun avaimen toiselle henkilölle palauttamatta avainta, kiinnitä huomiota kellottomien lukkojen lokeihin. Nämä lokit osoittavat, että avaimen haltija on lokin poimintahetkellä käyttänyt lukkoja, koska kelloton lukko ei tiedä, milloin henkilö on vaihtunut. Jos avain on palautettu ennen sen luovuttamista uudelle henkilölle, myös kellottomat lukot tietävät, mikä käyttäjä on avannut lukon. Siksi on suositeltavaa palauttaa avain ennen sen luovuttamista uudelle henkilölle.

• Kiinteistötoiminto käytössä — Jos tämä asetus on käytössä, kiinteistöt ovat käytössä. Lisätietoja on kappaleessa Kiinteistöt.

• Koodiryhmät käytössä — Jos tämä asetus on käytössä, koodiryhmät ovat käytössä. Lisätietoja on kappaleessa Kalenteriohjatut ovet.

• Avaimen PIN-kooditoiminto käytössä — Jos tämä asetus on käytössä, avainten PIN-koodit ovat käytössä. Lisätietoja on kappaleessa Kalenteriohjatut ovet.
    • Avaimen RFID tagnumero käytössä — Avaimet voivat sisältää RFID-tunnisteita. Jos näin on, voit hallita RFID-tietoja seuraavasti:

• Ei käytössä – Avaimet eivät sisällä RFID-tunnisteita.
      • Kenttä lukittu – iLOQ toimittaa RFID-tunnisteita sisältävät avaimet, ja tunnisteet sisältävät yksilölliset tunnukset. Yksilöllinen tunnus siirretään automaattisesti ohjelmistoon, kun avain ohjelmoidaan. Et voi muokata tunnusta manuaalisesti.
      • Kenttä muokattavissa – iLOQ toimittaa avaimet. Asiakas varustaa avaimet RFID-tunnisteilla, ja tunnisteet sisältävät tunnukset. Käyttäjän on kirjoitettava tunnisteen tunnus manuaalisesti ohjelmoidessaan avainta. Käyttäjä voi myöhemmin muokata tunnusta.
    • Oletuskulkualue — Voit valita oletuskulkualueen tästä luettelovalikosta. Oletuskulkualue lisätään uusille lukoille automaattisesti.

• Verkkomoduulin etäohjelmistopäivitys käytössä — Jos tämä asetus on käytössä, Väyläohjain päivittää automaattisesti oman ja väylälaitteiden ohjelmiston ja laiteohjelmiston.

• Päivitysaika — Voit määrittää sallitun aloitusajan ohjelmiston ja laiteohjelmiston asennusajalle. Sallittu asennusaika kestää kolme tuntia.

• Avaimen viivästetty ohjelmointitoiminto päivityspisteellä käytössä — Jos tämä asetus on käytössä, voit määrittää avaimille tulevaisuudessa voimaan astuvia kulkualuemuutoksia. Nämä muutokset eivät ole saatavilla Päivityspisteessä ennen määriteltyä päivämäärää.

• Avain Fobin vanhenemisaika — Jos tämä asetus on käytössä, järjestelmä ehdottaa oletusarvoista offline-vanhenemisaikaa uusille avain Fobeille.

• Puhelinavaimen vanhenemisaika — Jos tämä asetus on käytössä, järjestelmä ehdottaa oletusarvoista offline-vanhenemisaikaa uusille puhelinavaimille.

• API-kulkualueet käytössä — Jos tämä asetus on käytössä, kulkualueita voidaan hallita ohjelmointirajapinnan kautta. On olemassa kahden tyyppisiä kulkualueita.

• Kulkualueet. Nämä kulkualueet on salattu ohjelmointiavaimella. Voit lisätä tai poistaa kulkualueita avaimelle tai lukolle ohjelmointirajapinnan kautta. Ohjelmointi kuitenkin edellyttää, että läsnä on fyysinen ohjelmointiavain, koska avaimet ja lukot jäävät Suunnittelussa-tilaan, jos niitä muokataan ohjelmointirajapinnan kautta.

On suositeltavaa käyttää kulkualueita sellaisille kulkualueille, joilla voi avata suuria määriä lukkoja, ja/tai kun kulkualueita ei voi hallita ohjelmointirajapinnan kautta.

Kulkualueilla on korkea turvallisuustaso, koska käyttäjä tarvitsee käyttäjätunnuksen, salasanan ja ohjelmointiavaimen avainten ja lukkojen ohjelmointiin.

• API-kulkualueet. Nämä kulkualueet on salattu tietokannassa. API-kulkualueiden ohjelmoiminen käyttöön otetulle avaimelle tai lukolle ei vaadi fyysisen ohjelmointiavaimen käyttöä.

On suositeltavaa käyttää API-kulkualueita kulkualueille, jotka avaavat vain rajallisen määrän lukkoja, ei esimerkiksi yleisavainalueelle, joka voi avata kaikki järjestelmään lukot.

Voit ohjelmoida API-kulkualueita käyttöön otetuille avaimille tai lukoille käyttäjätunnuksella ja salasanalla ilman fyysistä ohjelmointiavainta.

4. Valitse Tallenna ja sulje.