Nøkler

S5-nøkler

Du kan distribuere systemadministrasjon ved å tillate en bruker til å bestille, dvs. godkjenne, programmeringsendringer på nøklene. En annen bruker med begrensede bruksrettigheter kan for eksempel utføre bestilte programmeringsoppgaver, men kan ikke endre innholdet i disse programmeringsoppgavene.

I iLOQ-systemets perspektiv kan nøkler deles i to kategorier:

• Logiske nøkler — Logiske nøkler er nøkkeldefinisjoner som bare finnes i iLOQ Manager.

De logiske nøkkelprogrammeringsstatusene presenteres i figuren nedenfor:

Figur: Logiske nøkkelprogrammeringsstatuser
    Logiske nøkkelprogrammeringsstatuser
  • Fysiske nøkler — Fysiske nøkler viser til de faktiske nøklene som åpner låsene.

De fysiske nøkkelprogrammeringsstatusene presenteres i figuren nedenfor:

Figur: Fysiske nøkkelprogrammeringsstatuser
    Fysiske nøkkelprogrammeringsstatuser

På grunn av det frakoblede systemets natur er det viktig å forstå at de fysiske nøklenes status på stedet og statusen til de logiske nøklene kan være forskjellig i statusovergangsfasen. Bare når nøkkelprogrammeringsstatusen er Programmert, har den fysiske nøkkelen og den logiske nøkkelen den ønskede, samsvarende konfigurasjonen. I alle andre statuser kan nøkkelen ha oppgaver som venter. Dermed er Programmert-statusen alltid den ønskede statusen for nøklene i systemet.

Når det gjelder programvaren, er det viktig å vite om den logiske nøkkelen har en fysisk motpart eller ikke. Hvis den logiske nøkkelen har en ROM_ID i programvaren, har den også en fysisk motpart. Hvis den logiske nøkkelen ikke har en ROM_ID i programvaren, er den bare en definisjon av en ny nøkkel. Dermed viser ikke den logiske nøkkelens programmeringsstatus om den logiske nøkkelen har en fysisk motpart eller ikke.

S50-nøkler

Det kan være to typer S50-nøkler i låssystemet:

• Telefonnøkler. Du kan administrere tilgangsfullmakter for telefonnøkler trådløst, da telefoner er nettbaserte enheter koblet til iLOQ-skyen via det mobile nettverket.

• Nøkkelfober Fjernkobling til iLOQ-skyen med nøkkelfober er ikke mulig direkte, da nøkkelfober standardmessig er frakoblede enheter. Du kan imidlertid administrere tilgangsfullmakter for nøkkelfobene trådløst via en fjerntjeneste ved hjelp av den mobile applikasjonen FobApp, som bruker en mobiltelefon som en bro mellom nøkkelfoben og iLOQ-skyen. Forbindelsen mellom nøkkelfoben og telefonen opprettes via BLE.