Arbeide med plantegninger

Dette avsnittet beskriver hvordan du arbeider med plantegninger i iLOQ Manager.

Gå frem slik.

1. Velg Grunnleggende data > Plantegninger.
  2. Velg en plantegning ved å klikke på plantegningens navn på listen med plantegninger i nederste høyre hjørne av skjermen.
  3. Følgende verktøy er tilgjengelige på plantegningens verktøylinje:
    •  — Hvis du velger denne knappen, vil musens markør standardmessig vise låsens egenskaper, når du klikker på låsen på plantegningen.
    •  — Hvis du velger denne knappen, vil musens markør standardmessig flytte låsen når du klikker på låsen på plantegningen.
    • — Hvis du trykker på denne knappen, kan du omskalere låsens topologi for å avpasse den til en utskiftet plantegning som har en annen størrelse enn den opprinnelige plantegningen. Vil du ha flere opplysninger, kan du se Håndtering av omskalerte plantegninger.
    •  — Hvis du trykker på denne knappen, zoomes plantegningen slik at den passer til vindusbredden.
    •  — Hvis du trykker på denne knappen, kan du velge et område på plantegningen og det valgte området zoomes slik at det passer til vindusbredden.
    •  — Hvis du trykker på denne knappen, utvides plantegningen. Du kan også zoome visningen med musehjulet. Du kan flytte den zoomede plantegningen på skjermen ved å holde den høyre museknappen trykket inn og ved å flytte planen med musen.
    •  — Hvis du trykker på denne knappen, reduseres plantegningen. Du kan også zoome visningen med musehjulet.
    •  — Bruk denne rullegardinlisten til å velge størrelsen på låsens symboler på plantegningen.
    • — Bruk denne rullegardinlisten til å kopiere plantegningen og låsene til utskriftstavlen. Alternativene er:
      • Kopiere hele plantegningen til utklippstavlen — Velg Kopiere hele plantegningen til utklippstavlen for å kopiere hele gulvplanen og alle låsene på den til utklippstavlen.
      • Kopiere valgte område — Velg Kopiere valgt område for å kopiere det valgte området og alle låsene på det til utklippstavlen.
    • — Bruk denne rullegardinlisten til å skrive ut plantegningen og låsene på den. Alternativene er:
      • Skriv ut — Velg Skriv ut alle for å skrive ut hele plantegningen med alle låsene på den.
      • Kopiere valgte område — Velg Kopiere valgt område for å kopiere det valgte området og alle låsene på det til utklippstavlen.
    Merk:

Vil du se flere alternativer, kan du høyreklikke på plantegningen med musen.