Adgangsrettigheter

Adgangsrettigheter brukes til å definere relasjonen mellom nøkler og låser. Hvis en nøkkel har en eller flere adgangsrettigheter til felles med en lås, kan nøkkelen som regel åpne låsen.

For din egen skyld bør du dele adgangsrettighetene i to kategorier:

• Adgangsrettigheter i henhold til persongrupper. Du kan betrakte disse som adgangsgrupper.
  • Låsspesifikke, individuelle adgangsrettigheter.

Adgangsrettighetene til en enkelt person styres hovedsakelig via adgangsgrupper. Låsspesifikke, individuelle adgangsrettigheter kompletterer adgangsgruppene og gir fleksibilitet i styringen av adgangsrettigheter.

Listen nedenfor gir en planleggingsveiledning for adgangsrettigheter:

• Opprett adgangsrettigheter i henhold til persongrupper, som f.eks. "Vedlikehold", "Underleverandør", "Renholder", "Vekter" eller "Ansatt". Vanligvis blir disse adgangsrettighetene brukt på nøkler som vil bli opprettet for hver av disse persongruppene. Et vanlig unntak til denne anbefalingen er adgangsrettigheten "Masteradgang", som dekker alle låser.
  • En adgangsrettighet kan inneholde en eller flere låser. For eksempel kan adgangsrettighetene "Vedlikehold" dekke hovedinngangslåsen og låser til tekniske rom.
  • En lås kan inneholde en eller flere adgangsrettigheter. For eksempel kan låsene til tekniske rom inneholde "Masteradgang" og adgangsrettighetene for "Vedlikehold".
  • En nøkkel kan inneholde en eller flere adgangsrettigheter. For eksempel kan vedlikeholdsnøkkelen inneholde adgangsrettigheter "Vedlikehold" og "Ansatte".

En adgangsrettighet kan vises som standard eller ikke vises som standard i iLOQ Manager. Du kan bruke synlighetsinnstillingen for adgangsrettigheten til å skjule adgangsrettigheter som sjelden brukes hvis systemet inneholder mange hundre av dem. Disse kan for eksempel være låsspesifikke adgangsrettigheter opprettet i tillegg til adgangsrettigheter basert på persongrupper. Hvis det var hundrevis av sjelden brukte, låsspesifikke adgangsrettigheter listet opp i samme visning, ville det være upraktisk å bla gjennom og finne de mest brukte adgangsrettighetene i iLOQ Manager. I et slikt tilfelle er det en god idé å legge låsspesifikke adgangsrettigheter som "ikke vis som standard". Dette gjør systemet mer anvendelig.

Det er to typer adgangsrettighet:

• Standard adgangsrettigheter.

Krypteringen av standard adgangsrettigheter gjøres i Tokenet. Endringer av standard adgangsrettigheter på låser eller nøkler krever alltid at du har Token for hånden.

• API-adgangsrettigheter.

Krypteringen av API-adgangsrettigheter gjøres i databasen og gjør det mulig å redigere adgangsrettigheter via Application Programming Interface (API) uten at du har Tokenet for hånden.