Aktivere soner

Dette avsnittet beskriver hvordan du aktiverer soner i iLOQ Manager.

Gå frem slik.

1. Velg Administrering > Rediger informasjon om låssystem.

2. Velg Soneinnstillingene i området Visninger.
  3. På rullegardinmenyen Sonefunksjonalitet velger du:
    • Ikke i bruk — Soner er ikke i bruk.
    • Benyttes uten personer og nøkler — Soner er i bruk, men ikke for personer og nøkler, derfor er person- og nøkkeldata felles tilgjengelig for alle brukere. Dette er den anbefalte måten å bruke soner på.
    • Benyttes med personer og nøkler — Sonefunksjonen dekker også personer og nøkler.

Merk:

Du må nøye vurdere, planlegge og gi interne instruksjoner om hvordan sonene skal brukes for personer og nøkler. Hvis du oppretter en for begrensende sonestruktur for personer og nøkler, er det mulig underadministratoren ikke kan se den eksisterende nøkkelen / personen som adgangsrettigheten må tilordnes. Dette kan føre til uønskede situasjoner der:

• En person har flere nøkler
      • En person vises flere ganger i systemet
  4. I rullegardinmenyen for Standardsone for nye objekter velger du den ønskede sonen som nye objekter eksklusive personer og nøkler vil bli tilordnet, hvis brukeren har tilgang til sonen.
  5. I rullegardinmenyen for Standardsone for nye nøkler og personer velger du den ønskede sonen som nye personer og nøkler skal tilordnes, hvis brukeren har tilgang til sonen.
  6. Velg Lagre og lukk.
  7. Det vises en kort beskrivelse.
  8. Velg OK.
  9. Gi de ønskede brukerne bruksrettigheter for Rett til å redigere soner, Rett til å bla gjennom soner og Vise sonefunksjoner.
  10. Logg deg av iLOQ Manager.
  11. Logg deg på i iLOQ Manager.
  12. Du kan nå begynne å legge til soner.