4. Soner og eiendommer

<<3.Nedlastning, innlogging og innstillinger

5.Administrer soner og eiendommer>>

Eiendommer gjør låssystemet enklere å administrere hvis det er flere bygninger eller hundrevis av låser og/eller nøkler å holde kontroll på. Nøkler, låser, adgangsrettigheter, plantegninger og online moduler fungerer på en eiendomsbasert måte, som gjør at man kan ha samme navn på et objekt i forskjellige eiendomer selv om det er i samme låssystem.

Soner er et nivå høyere sett administrativt. Den sørger for enkler administrering av låssystemet som omfatter flere bygninger eller bygningskomplekser. En administrator kan tildeles en sone som gir personen adminstrative rettigheter i den sone, men kan ikke se eller administrere objekter i en annen sone. Inndeling av soner kan gjøres basert på geografisk område, per boligkompleks eller på eiendommer. Soner må også opprettes med tanke på tekniske begrensninger slik som maksimalt antall blokkerte nøkler som er 500 nøkler.

Både eiendom- og sonefunksjoner anbefales å aktiveres før programmering av låser og nøkler. Fra administreringssynspunkt er det enklere å opprette de før noe programmers slik at du enkelt kan legge objekter i riktig sone og/eller eiendom.

Du kan aktivere eiendomsfunksjonen ved å gå til "Administrering" > "Rediger informasjon om låssystem" > "Innstillinger" > huk av for "Eiendomsfunksjon aktiv". Lagre innstillingene og gi brukerne rettigheter om ønskelig. Logg inn på nytt og eiendomsfunksjonen er klar til bruk.

Soner finner du under "Administrering" > "Rediger informasjon om låssystem" > "Innstillinger" > "Soneinnstillinger" > bruk "Sonefunksjonalitet" til "Benyttet uten personer og nøkler" hvis soneadministrator trenger å se nøkler og personer i andre soner og velg "Benyttet med personer og nøkler" hvis de ikke trenger.

Mer om soner i brukermanualen

Mer om eiendommer i brukermanualen