Plattegronden gebruiken

In deze sectie wordt beschreven hoe u plattegronden gebruikt in iLOQ S10 Manager.

Ga als volgt verder.

1. Selecteer BasisgegevensPlattegronden.
  2. Selecteer een plattegrond door te klikken op de plattegrondnaam in de plattegrondlijst, in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  3. De volgende tools zijn beschikbaar in de taakbalk van de plattegrond:
    •  — Als u op deze knop drukt, geeft de muiscursor standaard cilindereigenschappen weer, wanneer u op de cilinder op de plattegrond klikt.
    •  — Als u op deze knop drukt, verplaatst de muiscursor standaard de cilinder, wanneer u op de cilinder op de plattegrond klikt.
    •  — Als u op deze knop klikt, kunt u de cilindertopologie herschalen, zodat deze overeenkomt met een vervangende plattegrond die een andere grootte heeft dan de oorspronkelijke plattegrond. Voor meer informatie, raadpleegt u Met herschaalde plattegronden werken.
    •  — Als u op deze knop drukt, wordt de grootte van de plattegrond zodanig aangepast dat deze overeenkomt met de vensterbreedte.
    •  — Als u op deze knop drukt, kunt u een gebied op de plattegrond selecteren, waarna de grootte van het geselecteerde gebied zodanig wordt aangepast dat het geselecteerde gebied overeenkomt met de vensterbreedte.
    •  — Als u op deze knop drukt, wordt de plattegrond vergroot. U kunt ook de grootte van de weergave aanpassen met het muiswiel. U kunt de ingezoomde plattegrond verplaatsen op het scherm door de rechtermuisknop ingedrukt te houden en de plattegrond te verplaatsen met uw muis.
    •  — Als u op deze knop drukt, wordt de plattegrond verkleind. U kunt ook de grootte van de weergave aanpassen met het muiswiel.
    •  — Maak gebruik van deze keuzelijst als u de grootte van de cilindersymbolen op de plattegrond wilt selecteren.
    •  — Maak gebruik van deze keuzelijst als u de plattegrond en de cilinders wilt kopiëren naar het klembord. De opties zijn:
      • Volledige plattegrond naar klembord kopiëren — Selecteer Volledige plattegrond naar klembord kopiëren om de volledige plattegrond en alle cilinders erop naar het klembord te kopiëren.
      • Geselecteerd gebied kopiëren — Selecteer Geselecteerd gebied kopiëren om het geselecteerde gebied en alle cilinders erop naar het klembord te kopiëren.
    •  — Maak gebruik van dit keuzemenu als u de plattegrond en de cilinders erop wilt afdrukken. De opties zijn:
      • Alles afdrukken — Selecteer Alles afdrukken om de volledige plattegrond en alle cilinders erop af te drukken.
      • Geselecteerd gebied afdrukken — Selecteer Geselecteerd gebied afdrukken om het geselecteerde gebied en alle cilinders erop af te drukken.
    Opmerking:

Voor meer opties, rechtsklikt u met uw muis op de plattegrond.