Open navigation

Een sleutel blokkeren

In deze sectie wordt beschreven hoe u een sleutel blokkeert in iLOQ Manager. Deze functie wordt gebruikt om te voorkomen dat een sleutel toegang heeft tot de cilinders.

Opmerking:

Als u wilt voorkomen dat een Telefoonsleutel toegang heeft tot de cilinders, is het normaal gesproken voldoende om de sleutel leeg te maken en te retourneren. Zie Een telefoonsleutel retourneren en leegmaken. Alleen voor gevallen waarin deze functie niet kan worden voltooid, kan het noodzakelijk zijn om de Telefoonsleutel te blokkeren met de blokkeerfunctie. De beheerder heeft ook de mogelijkheid om een offlinevervaldatum te gebruiken om de geldigheid van de sleutel te beheren. Zie Offlinevervaltijd van sleutel.

U kunt een sleutel toevoegen aan de geblokkeerde lijst zonder de Programmeertoken, maar voor het verwijderen van sleutels van de geblokkeerde lijst is altijd de Programmeertoken vereist, omwille van veiligheidsdoeleinden.

Ga als volgt te werk om een sleutel aan de geblokkeerde lijst toe te voegen.

  1. Selecteer Basisgegevens > Overzicht blocklist.

  2. Selecteer Aan blocklist toevoegen.

    De wizard Aan blocklist toevoegen wordt geopend.

  3. Selecteer Een sleutel aan de blocklist toevoegen.
  4. Selecteer de sleutel die u wilt toevoegen aan de blocklist.
  5. SelecteerVolgende.
  6. Selecteer hoe u verder wilt gaan met de betrokken cilinders.

    De opties zijn:

    • In planningsstatus laten staan — Selecteer In planningsstatus laten staan als u de blocklist in de planningsstatus wilt laten staan en later wilt autoriseren. Hierna is de status van de blocklist In planning.

      Opmerking:

      Tot zover hebt u alleen de sleutel aan de blocklist toegevoegd, maar is de nieuwe blocklistversie nog niet naar de sleutels verstuurd. Als u dit doet, wordt de lijst ook verspreid naar de cilinders. Als u de nieuwe blocklistversie naar de sleutels wilt versturen, raadpleegt u Een blocklijst autoriseren.

    • Blocklist autoriseren - Selecteer Blocklist autoriseren als u de blocklist van de server wilt autoriseren en naar Telefoonsleutels wilt versturen. Hierna is de status van de blocklist Geautoriseerd.

  7. SelecteerVolgende.
  8. Er wordt een overzichtscherm weergegeven
  9. Selecteer Gereed.
  10. Selecteer Sluiten.
L
Lauri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.