Een nieuwe cilinder toevoegen aan de plattegrond

In deze sectie wordt beschreven hoe u een enkele cilinder rechtstreeks toevoegt aan een plattegrond.

Tip:

Als u meerdere cilinders wilt toevoegen, raadpleegt u Een nieuwe cilinder toevoegen.

Opmerking:

U hebt niet de daadwerkelijke fysieke cilinders nodig wanneer u sleutels toevoegt aan het iLOQ-vergrendelingssysteem. U kunt de cilinders definiëren en deze in een latere fase koppelen aan de fysieke cilinders.

Opmerking:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een asterisk (*).

Ga als volgt verder.

1. Selecteer Basisgegevens > Overzicht plattegronden.
  2. Selecteer de gewenste plattegrond.
  3. Beweeg met de muisaanwijzer over de gewenste deur en klik met de rechtermuisknop om Cilinder > Cilinder toevoegen (Ctrl+N) te selecteren.
    De wizard Cilinder toevoegen wordt geopend.
  4. Selecteer Cilinder toevoegen.
  5. Definieer de cilinderinstellingen als volgt:
    • LocatieLocatie verwijst naar de locatie van de cilinder op de plattegrond. Als u verschillende cilinders tegelijkertijd toevoegt, stelt u de eerste locatie zodanig in dat deze eindigt met een nummer, zoals A1. Op deze manier voegt het systeem als volgt opeenvolgende locatienummers toe:

• A1
      • A2
      • A3
      • ...
    • Toenaderingsrichting — Toenaderingsrichting verwijst naar de richting vanwaaruit de cilinder wordt geopend, als de deur is uitgerust met een dubbelzijdige cilinder.

• Vergrendelingsdoel — Vergrendelingsdoel biedt een gedetailleerdere beschrijving van de kamer of gebouwen waartoe de cilinder toegang verschaft.

Als u verschillende cilinders tegelijkertijd toevoegt, stelt u het eerste vergrendelingsdoel zodanig in dat dit eindigt met een nummer, zoals Appartement A1. Op deze manier voegt het systeem als volgt opeenvolgende vergrendelingsdoelen toe:

• Appartement A1
      • Appartement A2
      • Appartement A3
      • ...
    • Cilinder — Cilinder verwijst naar het cilindertype. Selecteer het type in de keuzelijst, of voer het type handmatig in.

• Cilindertype — Selecteer het Cilindertype:

• D5 normaal, de cilinder is een offlinecilinder.

• S5, de cilinder is een S5-cilinder.

• S5 Online, de cilinder is een online S5-cilinder die is verbonden met een netwerkmodule.

Als het cilindertype S5 Online is, selecteert u ook of het systeem automatisch audit-trailgebeurtenissen van de cilinder ontvangt. Schakel hiervoor het selectievakje Audit-trails van cilinder automatisch opslaan in.

• S50 normaal, de cilinder is een online S50-cylinder.

• Klok geïnstalleerd — Selecteer Klok geïnstalleerd als de cilinder een klokcircuit bevat. Als de geselecteerde Cilinder een klok bevat, wordt Klok geïnstalleerd automatisch geselecteerd.

• Cilinder verzamelt audit-trails — Selecteer of de cilinder audit-trails verzamelt of niet.

6. SelecteerVolgende.
  7. Voer de benodigde extra informatie in.

De velden zijn:

• Deurtype — Deurtype verwijst naar het type deur waarin de cilinder wordt bevestigd.
    • Sleutelgatplaatje — Sleutelgatplaatje verwijst naar het afdekplaatje rond het sleutelgat in de deur.
    • Cilindermodel — Cilindermodel verwijst naar het model cilinderbehuizing.
    • Cilindertoevoeging — Cilindertoevoeging verwijst naar de toevoeging die wordt toegevoegd aan de nieuwe cilinder.
    • Deurdikte (mm) — Deurdikte verwijst naar de dikte van de deur waarin de cilinder wordt bevestigd.
    • Diepte van cilinderframe (mm) — Diepte van cilinderbehuizing (mm) geeft de diepte van de cilinderbehuizing aan.
    • Openingsrichting — Openingsrichting geeft de deuropeningsrichting aan.
    • Label — Label verwijst naar het label op de cilinder.
    • Opmerking — Opmerking verwijst naar extra informatie over de cilinder of de deur.
    • Overige apparatuur — Overige apparatuur verwijst naar overige apparatuur die betrekking heeft op de cilinder of de deur.
    • Voorwaardelijke toegang — Dit selectievakje geeft aan of de cilinder is verbonden met een apparaat dat voorwaardelijke toegang controleert.
    • Beschrijving van de voorwaardelijke toegang — Voeg in dit veld een beschrijving van de voorwaardelijke toegang toe. U kunt bijvoorbeeld het apparaat beschrijven dat de voorwaardelijke toegang controleert.
  8. SelecteerVolgende.
  9. Selecteer de toegangsrechten voor de cilinder.

Het standaardtoegangsrecht wordt automatisch toegevoegd voor de cilinder.

1. Selecteer het gewenste toegangsrecht in de lijst aan de linkerkant.
    2. U kunt als volgt de selectie van toegangsrechten beheren met de pijlknoppen:
      •  — Klik op de knop Pijlen Rechts om alle items te verplaatsen naar de selectielijst.
      •  — Klik op de knop Pijl Rechts om de geselecteerde items te verplaatsen naar de selectielijst.
      •  — Klik op de knop Pijl Links om de geselecteerde items te verwijderen uit de selectielijst.
      •  — Klik op de knop Pijl Rechts om alle items te verwijderen uit de selectielijst.
  10. SelecteerVolgende.
  11. Optioneel: Selecteer de tijdprofielen:
    • Niet tijdgebonden — Als u deze optie selecteert, negeert de cilinder alle tijdprofielen op sleutels. Met andere woorden: de sleutels werken altijd, zelfs als ze een tijdprofiel hebben.

• Alle tijdprofielen op een sleutel toepassen — Als u deze optie selecteert, past de cilinder alle tijdprofielen op sleutels toe.

• Geselecteerde tijdprofielen toepassen — Als u deze optie selecteert, past de cilinder alleen de geselecteerde tijdprofielen op sleutels toe. Als de geselecteerde tijdprofielen niet overeenkomen met de tijdprofielen van de sleutel, werkt de sleutel altijd.

U kunt als volgt de selectie van tijdprofielen beheren met de pijlknoppen:

•  — Klik op de knop Pijlen Rechts om alle items te verplaatsen naar de selectielijst.
      •  — Klik op de knop Pijl Rechts om de geselecteerde items te verplaatsen naar de selectielijst.
      •  — Klik op de knop Pijl Links om de geselecteerde items te verwijderen uit de selectielijst.
      •  — Klik op de knop Pijl Rechts om alle items te verwijderen uit de selectielijst.

U kunt de inhoud van een vast tijdprofiel bekijken in het gebied aan de rechterkant door het profiel met uw muis te selecteren. De bewerkbare inhoud van het tijdprofiel wordt niet weergegeven omdat deze mogelijk specifiek voor de sleutel is gewijzigd.

12. Ongeacht uw selectie past de cilinder altijd de start- en einddatum en de start- en eindtijd voor de geldigheid van sleutels toe.

13. SelecteerVolgende.
  14. Selecteer of u een individueel toegangsrecht wilt aanmaken of niet.

Voor meer informatie raadpleegt u Toegangsrechten.

15. SelecteerVolgende.
  16. Selecteer Cilinders autoriseren.

Als u Cilinders autoriseren selecteert, behouden de cilinders de status Geautoriseerd. Later moet u de cilinders via de cilinderlijst programmeren.

17. SelecteerVolgende.
  18. Er wordt een overzichtscherm weergegeven
  19. Selecteer Gereed.
  20. Er wordt een statusscherm weergegeven, met de cilinder die wordt geprogrammeerd.
  21. Volg de instructies op het programmeerstatusscherm.
  22. Selecteer Sluiten.