Een kopie van een bestaande sleutel toevoegen

In deze sectie wordt beschreven hoe u een kopie van een bestaande Key Fob of Telefoonsleutel toevoegt aan het iLOQ-vergrendelingssysteem.

Opmerking:

U hebt niet de feitelijke fysieke sleutels nodig wanneer u sleutels toevoegt aan iLOQ Manager. U kunt de sleutels definiëren en deze in een latere fase koppelen aan de fysieke sleutels.

Opmerking:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een asterisk (*).

Ga als volgt verder.

1. Selecteer Basisgegevens > Overzicht sleutels.

2. Selecteer Sleutel toevoegen.
    De wizard Sleutel toevoegen wordt geopend.
  3. Selecteer Kopie van bestaande sleutel toevoegen.
  4. Selecteer de te kopiëren sleutel.
  5. SelecteerVolgende.
  6. Geef in het veld De naam/beschrijving van de sleutel de sleutel een naam.
    Tip:

Gebruik bijvoorbeeld de naam "Hoofdsleutel" of "Medewerker".

7. Geef de Startdatum voor de sleutel op.

Deze waarde geeft de startdatum en -tijd aan voor de geldigheid van de sleutel. Dat betekent dat de sleutel op deze tijd in gebruik wordt genomen.

8. Geef de Einddatum voor de sleutel op.

Deze waarde geeft de einddatum en -tijd aan voor de geldigheid van de sleutel. Dat betekent dat de sleutel op deze tijd uit gebruik wordt genomen.

9. Indien noodzakelijk, voert u in het veld Geplande retourdatum de geplande retourdatum in.
    Opmerking:

Dit veld is uitsluitend ter informatie, voor de beheerder. De waarde heeft geen effect op de geldigheid van de sleutel.

10. Optioneel: Selecteer het sleuteltype:
    • Key Fob

• Telefoonsleutel

• S5

11. Selecteer de Offlinevervaltijd.

Als er een standaard offlinevervaltijd van het systeem is opgegeven, wordt deze voorgesteld voor de sleutel. U kunt een sleutelspecifieke offlinevervaltijd opgeven door de voorgestelde tijd te bewerken.

• Bij een Key Fob:

Een Key Fob is standaard een offlineapparaat. In dat opzicht is de offlinevervaltijd de geldigheidsduur van de Key Fob.

Wanneer een Key Fob echter verbinding maakt met een server, wordt de offlinevervaltijd gereset. Een Key Fob maakt draadloos, op afstand verbinding met een server met behulp van de iLOQ FobApp-applicatie.

• Bij een Telefoonsleutel:

Wanneer de telefoon geen verbinding meer heeft met het mobiele netwerk, begint de offlinevervaltijd te lopen. Wanneer deze tijd is verstreken, wordt de telefoonsleutel ongeldig.

12. SelecteerVolgende.
  13. Indien noodzakelijk, selecteert u de persoon aan wie de sleutel wordt overhandigd.
    Tip:

Als de gewenste persoon niet staat vermeld op de persoonlijst, kunt u een nieuwe persoon aanmaken door te rechtsklikken en Nieuwe persoon toevoegen te selecteren.

14. SelecteerVolgende.
  15. Selecteer de toegangsrechten voor de sleutel
    1. Selecteer het gewenste toegangsrecht in de lijst aan de linkerkant. Selecteer, bijvoorbeeld, "Hoofdtoegangsrecht" voor de "Hoofdsleutel".
    2. U kunt als volgt de selectie van toegangsrechten beheren met de pijlknoppen:
      • — Klik op de knop Pijlen Rechts om alle items te verplaatsen naar de selectielijst.
      • — Klik op de knop Pijl Rechts om de geselecteerde items te verplaatsen naar de selectielijst.
      • — Klik op de knop Pijl Links om de geselecteerde items te verwijderen uit de selectielijst.
      • — Klik op de knop Pijl Rechts om alle items te verwijderen uit de selectielijst.
  16. SelecteerVolgende.
  17. Selecteer het/de tijdprofiel(en) voor de sleutel.
    1. Selecteer het gewenste tijdprofiel in de lijst aan de linkerkant.
    2. U kunt als volgt de selectie van tijdprofielen beheren met de pijlknoppen:
      • — Klik op de knop Pijlen Rechts om alle items te verplaatsen naar de selectielijst.
      • — Klik op de knop Pijl Rechts om de geselecteerde items te verplaatsen naar de selectielijst.
      • — Klik op de knop Pijl Links om de geselecteerde items te verwijderen uit de selectielijst.
      • — Klik op de knop Pijl Rechts om alle items te verwijderen uit de selectielijst.

Bij selectie van:

• Een vast tijdprofiel kunt u de inhoud ervan in het gebied aan de rechterkant bekijken.

• Een bewerkbaar tijdprofiel kunt u de inhoud voor deze specifieke sleutel in het gebied aan de rechterkant bekijken en bewerken.

18. SelecteerVolgende.
  19. Selecteer het aantal aan te maken sleutels.
  20. SelecteerVolgende.
  21. Selecteer hoe u verder wilt gaan:
    • Voor het sleuteltype Telefoon:

• Laat sleutels in planningsstatus — Selecteer Laat sleutels in planningsstatus als u de sleutel in de planningsstatus wilt laten staan, en de sleutel later wilt programmeren.

• Verstuur sleutels — Selecteer Verstuur sleutels als u de programmeertaak naar de telefoon wilt verzenden.

• Voor het sleuteltype Key Fob of S5:

• Laat sleutel in planningsstatus — Selecteer Laat sleutel in planningsstatus als u de sleutel in de planningsstatus wilt laten staan, en de sleutel later wilt programmeren.

• Sleutel autoriseren — Selecteer Sleutel autoriseren als u de programmeertaak wilt aanmaken maar deze later wilt uitvoeren, of als u de sleutel op afstand wilt programmeren via een telefoon.

• Autoriseren en programmeren — Selecteer Autoriseren en programmeren als u de programmeertaak wilt aanmaken en deze onmiddellijk wilt uitvoeren.

• Sleutel autoriseren, programmeren en overhandigen — Selecteer Sleutel autoriseren, programmeren en overhandigen als u de programmeertaak wilt aanmaken, deze onmiddellijk wilt uitvoeren voor een sleutel, en de sleutel wilt overhandigen.

22. SelecteerVolgende.
  23. Er wordt een overzichtscherm weergegeven
  24. Volg de wizard om de procedure te beëindigen.