Sleutels autoriseren

In deze sectie wordt beschreven hoe u sleutels autoriseert in iLOQ Manager.

U kunt het systeembeheer distribueren door één beheerder toe te staan programmeerwijzigingen voor sleutels te autoriseren. Een andere beheerder, bijvoorbeeld een beheerder met beperkte gebruiksrechten, kan geautoriseerde programmeertaken uitvoeren, maar niet de inhoud van deze programmeertaken wijzigen.

Als u het systeembeheer niet distribueert, kunt u de geautoriseerde programmeertaken zelf uitvoeren. In elk geval is autorisatie een verplichte fase in het systeem. U kunt echter een sleutel in één keer autoriseren en programmeren door Autoriseren en programmeren te selecteren aan het eind van de autorisatiewizard.

Wanneer u een sleutel autoriseert, wordt de programmeertaak aangemaakt en verzonden naar de server van het iLOQ-vergrendelingssysteem, waar de taak wacht om te worden overgedragen aan de sleutel via de programmeertoken of, op afstand, via een hotspot voor sleutelprogrammering.

Ga als volgt verder.

1. Selecteer Basisgegevens > Overzicht sleutels.

2. Selecteer Sleutels autoriseren.
    De wizard Autorisatie van sleutels wordt geopend.
  3. Selecteer Sleutels autoriseren.
  4. Selecteer de sleutel die u wilt autoriseren.
  5. SelecteerVolgende.
  6. Selecteer Sleutel autoriseren.
  7. Er wordt een overzichtscherm weergegeven
  8. Selecteer Gereed.
  9. De programmeertaak wordt verzonden naar de server van het iLOQ-vergrendelingssysteem.
  10. Selecteer Sluiten.
  11. De sleutel wordt weergegeven in de sleutellijst in de status Geautoriseerd.