Een sleutel retourneren en leegmaken

In deze sectie wordt beschreven hoe u een sleutel van een persoon retourneert en en leegmaakt in iLOQ Manager.

Wanneer u een sleutel retourneert, wordt deze altijd leeggemaakt.

Ga als volgt verder.

1. Selecteer Basisgegevens > Overzicht sleutels.

2. Plaats de te retourneren sleutel tegen de programmeeradapter, op de toegewezen plek.

De sleutel die tegen de programmeeradapter wordt geplaatst, wordt benadrukt door een groene achtergrondkleur in de sleutelroosterweergave in iLOQ Manager.

3. Klik met de rechtermuisknop op de sleutel en selecteer Sleutel retourneren en leegmaken.
    De wizard Retourneren van sleutels wordt geopend.
  4. Selecteer Sleutels retourneren.
  5. SelecteerVolgende.
  6. Selecteer hoe de informatie met betrekking tot de geretourneerde sleutel moet worden verwerkt.

Selecteer een, beide of geen van de hieronder weergegeven opties:

• Geretourneerde sleutels in het systeem vasthouden — Selecteer dit selectievakje als u de sleuteldefinitie in het systeem wilt behouden. De sleutel wordt echter leeggemaakt.

De sleutel blijft in de status In planning staan.

Tip:

Dit is, bijvoorbeeld, handig als de huurder van een appartement wijzigt. U kunt de informatie met betrekking tot een geretourneerde sleutel programmeren naar een nieuwe sleutel die u overhandigt aan de nieuwe huurder.

• Sleutelverbindingen naar personen vasthouden — Selecteer dit selectievakje als u de sleutelverbindingen naar personen wilt behouden.

7. SelecteerVolgende.
  8. Er wordt een overzichtscherm weergegeven
  9. Selecteer of u een sleutelretourdocument wilt afdrukken.

De opties zijn:

• Niet afdrukken — Selecteer dit keuzerondje om de afdrukoptie over te slaan.
    • Retourdocument voor elke sleutel afdrukken — Selecteer dit keuzerondje om een retourdocument af te drukken voor elke sleutel.
    • Retourdocument voor sleutels per persoon afdrukken — Selecteer dit keuzerondje om een retourdocument voor sleutels per persoon af te drukken.
  10. Selecteer Sluiten.
  11. Als u een optie selecteerde voor het afdrukken van een retourdocument, wordt het retourdocument geopend in een nieuw tabblad.