Aktivera en ny telefonnyckel

Det här avsnittet beskriver hur du börjar använda en ny telefonnyckel på Telefonnyckelapp.

När låssystemets administratör skapar en telefonnyckel åt dig får du ett SMS-registreringsmeddelande med en länk till telefonnyckeln. Om du inte har tagit emot registreringsmeddelandet kan du inte börja använda den nya telefonnyckeln på din Telefonnyckelapp. I sådant fall ska du kontakta låssystemadministratören.

Anm:

Registreringsmeddelandet är giltigt i 48 timmar. Om du inte registrerar telefonnyckeln inom 48 timmar måste administratören skicka ett nytt registreringsmeddelande till dig.

Om du har tagit emot registreringsmeddelandet kan du fortsätt enligt nedan.

1. Öppna registreringsmeddelandet.

Om du redan har installerat Telefonnyckelapp kan du fortsätta från steg 6.

2. Klicka på aktiveringslänken som leder till en iLOQ-webbplats där du hittar aktiveringsanvisningar och en länk för att hämta Telefonnyckelapp.
    Viktigt:

Välj din favoritwebbläsare i webbläsarvalet på din mobilenhet och välj Endast en gång. Välj INTE Alltid eftersom detta alternativ kommer att förhindra iLOQ-appen från att använda registreringslänken.

3. Välj Klicka här för att hämta appen iLOQ S50 för att öppna Google Play.
  4. Välj Installera för att installera Telefonnyckelapp.
  5. Öppna Telefonnyckelapp.
  6. Läs slutanvändaravtalet och sekretesspolicyn.

Du hittar även slutanvändaravtalet och sekretesspolicyn på:

Tryck på Bakåt-knappen på din mobilenhet för att återgå till Telefonnyckelapp.

7. Välj GODKÄNN OCH FORTSÄTT på Telefonnyckelapp.

Korta anvisningar för att komma igång visas. Svep genom skärmarna för att komma till appen.

8. Välj KOMMA IGÅNG.
  9. Läs behörighetsmeddelandet och välj OK.

Appen måste få behörighet att läsa mobilenheten och SIM-kortets produktionsdata och använda dem som del av dess inre säkerhetsmekanismer. Appen kommer inte att ringa eller hantera telefonsamtal.

10. Ge behörighet genom att välja TILLÅT.

Nu har appen installerats men den har ännu inte registrerats.

Tryck på OK vid meddelandet Ej registrerad. Appen är stängd.

11. Öppna registreringsmeddelandet på nytt.
  12. Dela länken med iLOQ-appen.

Delning av en länk från ett textmeddelande till en app sker på olika sätt beroende på din mobilenhets modell. På vissa modeller av mobilenheter måste du klicka på länken för att öppna en lista med appar. Välj Telefonnyckelapp från listan. På andra modeller av mobilenheter måste du trycka länge på länken för att öppna länken. Kontakta tillverkaren av din mobilenhet om du behöver hjälp med att dela en länk med en app.

13. Nu har du tagit emot din nya telefonnyckel.
  14. Välj OK.

Vänta tills mobilenheten har tagit emot nyckeln från servern.

Du kan följa mottagningsprocessen för nyckeln från Androids meddelandecenter genom att svepa nedåt från skärmens överkant. När iLOQ-meddelandet visar nyckelstatusen som Uppdaterad kan nyckeln användas.

Du kan nu stänga meddelandecentret och låta Telefonnyckelapp köras i bakgrunden.