Nätverksmoduler

iLOQ Nätverksmodul aktiverar fjärrprogrammering av cylindrar och nycklar via Internet. Genom att använda iLOQ Nätverksmodul behöver du inte bege dig till låset som är anslutet till en nätverksmodul för att programmera låset.

Bilden nedan visar principen för hur iLOQ Nätverksmodul fungerar.

Figur: iLOQ Nätverksmodul

iLOQ Nätverksmodul

Det finns fyra typer av nätverksmoduler:

• Net bridge  Net bridge är ansluten till ett antal dörrmoduler. Den tillfrågar servern för uppgifter som rör dörrmodulerna och låsen som är anslutna till modulerna. Låsen får rätt tid från Net bridge.

Net bridge ingår i produktfamiljen iLOQ S10 Online.

• Net box  Net box är ansluten till ett antal cylindrar och skickar förfrågningar till servern för uppgifter som hör till dessa cylindrar. Låsen får rätt tid från Net box.

Net Box lyssnar av servern varje timme och kontrollerar om några ändringar har gjorts i inställningarna, eller om det finns några programmeringsuppgifter som väntar i kö. Om så krävs kan du utföra programmeringen direkt genom att sätta i en av låssystemets nycklar i en programmerings-Hotspot; i sådana fall lyssnar nätverksmodulen av servern direkt.

Det går också att konfigurera Net Box på sådant sätt att ändringarna skickas från servern direkt till nätverksmodulen. Detta ställer vissa krav på kundens nätverk (exempelvis ett brandväggsprotokoll).

Med Net Box kan du via fjärranslutning:

• Ändra behörigheter för en cylinder.
    • Hämta loggen.
    • Svartlista en förkommen nyckel.
    • Kontrollera två reläutgångar. Du kan använda reläutgångarna för att styra reläerna på olika sätt. Du kan exempelvis skapa scheman för de reläanslutna elslutblecken. På så sätt kan du ge behörighet utan nyckel till lokaler vardagar under dagtid och hålla dörrarna stängda på nätter och helger.
  • Men det går inte att återställa låsen av misstag eller genomföra den första programmeringen av cylindrar via Net box.

Om en programmerings-Hotspot för nycklar är ansluten till Net Box kan du även:

• Ändra behörigheter för en nyckel.
    • Ändra tidsbegränsningen för en nyckel.
    • Lägga ersättningspaket på befintlig nyckel.
  • KeyScheduler  KeyScheduler för nyckel är en robot som du kan använda för att automatiskt:

• Ändra slutdatum för nycklar inom ett definierat tidsintervall.
    • Öka behörigheternas versionsnummer inom ett definierat tidsintervall.
  • Om en programmerings-Hotspot för nycklar är ansluten till KeyScheduler för nyckel kan du även:

• Ändra behörigheter för en nyckel.
    • Ändra tidsbegränsningen för en nyckel.
    • Lägga ersättningspaket på befintlig nyckel.
  • Remote Station  Remote Station är ett praktiskt sätt att centralt hantera iLOQ S10 Låssystem, men distribuera ej nätverksanslutna programmeringspaket för nycklar över fältet.

I praktiken är Remote Station en låst låda som innehåller:

• Initialiserade nycklar som kan användas direkt.
    • Programmeringsutrustningen för programmering av ej nätverksanslutna cylindrar och, naturligtvis, nycklar