Lägga till en cylinder på planritningen

Det här avsnittet beskriver hur du lägger till en enstaka cylinder direkt på en planritning.

Tips:

I Lägga till en ny cylinder finns information om hur du lägger till flera cylindrar samtidigt.

Anm:

Du behöver inte nödvändigtvis ha de fysiska cylindrarna när du lägger till cylindrar i iLOQ S10 Låssystem. Du kan definiera cylindrarna och koppla dem till de fysiska cylindrarna senare.

Anm:

Obligatoriska fält är markerade med en asterisk (*).

Fortsätt enligt nedan.

1. Select Grunduppgifter > Lägg till planritningar.
  2. Markera med musen vilken dörr cylindern ska monteras på.
  3. Högerklicka för att markera Cylinder > Lägg till cylinder (Ctrl+N).
    Guiden Lägg till cylinder öppnas.
  4. Välj Lägg till cylinder.
  5. Definiera cylinderinställningarna enligt följande:
    • Märkning  Märkning avser cylinderns identitet eller rumsnumret som du hittar på planritningen.
    • Från / Till  Från / Till avser riktningen som låset öppnas från, om dörren har en dubbelsidig cylinder.
    • Utrymme  Utrymme ger en mer detaljerad beskrivning av eller namn på rummet eller lokalen som cylindern ska leda till. Utrymmet kan till exempel vara "Huvudentré" eller "Teknik".
    • Cylinder  Cylinder avser cylindertypen. Välj typ i listrutan eller skriv in typen manuellt.
    • Klocka installerad – Välj Klocka installerad om det finns en klockkrets i cylindern. Om den valda cylinderninnehåller en klocka väljs Klocka installerad automatiskt.
    • Cylindertyp – välj om cylindertypen är:
      • Normal; cylindern är inte nätverksansluten
      • Nätverksansluten; cylindern är en online-cylinder som är ansluten till en nätverksmodul.
  6. Välj Nästa.
  7. Skriv in ytterligare information om det behövs.

Fälten är:

• Dörrtyp  Dörrtyp avser den typ av dörr som cylinder ska monteras på.
    • Beslag  Beslag avser de behör som sitter som sitter på dörren.
    • Låshus  Låshus avser modellen på låshuset.
    • Cylinderförlängning – Cylinderförlängning avser den förlängning som läggs till den nya cylindern.
    • Dörrtjocklek  Dörrtjocklek avser tjockleken på dörren som cylindern ska monteras på.
    • B-mått (mm)  B-mått (mm) anger måttet från dörrens utsida till centrum i låshuset.
    • H/V-hängd  H/V-hängd anger om dörren är höger- eller vänsterhängd.
    • Anmärkning  Anmärkning avser ytterligare information som finns om cylindern på dörren.
    • Övrig utrustning  Övrig utrustning avser övrig utrustning som hör till cylindern i dörren.
    • Villkorsstyrd behörighet – Den här kryssrutan visar om cylindern är ansluten till en enhet som kontrollerar villkorsstyrd behörighet.
    • Beskrivning av villkorsstyrd behörighet – Lägg till en beskrivning av villkorsstyrd behörighet i det här fältet. Du kan till exempel beskriva enheten som kontrollerar den villkorsstyrda behörigheten.
  8. Välj Nästa.
  9. Välj cylinderns behörigheter.

Standardbehörigheten läggs automatiskt till för cylindern.

10. Välj om cylindern ska vara tidsbegränsad eller inte.
    Anm:

Om en nyckel är tidsbegränsad men cylindern inte är det, fungerar nyckeln alltid.

11. Välj Nästa.
  12. Välj Beställ cylindrar.
  13. Välj Nästa.
  14. En sammanfattning visas.
  15. Välj Klar.
  16. Välj Stäng.