Kalenderstyrda dörrar

Kalenderstyrningar används för att styra elektrisk lås på dörrar. Om alla dörrlås måste vara öppna på samma gång kan du styra dem genom att bara använda en kalender. Med andra ord behöver du inte skapa en separat kalender för varje dörr.

Om en dörr måste ha andra öppettider kan du skapa en separat kalender för dörren. En dörr kan även styras av flera kalendrar.

Kalendertyperna är:

• Dörrstyrningskalender — En dörrstyrningskalender kan bara kopplas till en kalenderstyrd dörr. En dörrstyrningskalender kan innehålla två typer av styrning:

• Direkt kontroll — Dörren styrs till att vara öppen eller stängd vid olika tidpunkter.

• Gruppkodkontroll — Du kan definiera tider i kalendern då dörren kan öppnas med en kod. Vid de angivna tiderna kan dörren öppnas genom att en kod anges på knappsatsen. Koden är endast giltig vid de tider som anges i kalendern.

Gruppkodkontroll är tänkt för att tillåta åtkomst åt till exempel besökare som inte har och inte kommer att ha en nyckel.

• En kalender kan ha flera kontroller av bägge typerna av styrning.

• PIN-kodtidkalender — PIN-kodtidkalender kan endast kopplas till lås. I PIN-kodtidkalendern definierar du de tidpunkter då låset kräver att en nyckelinnehavare, förutom att använda en nyckel, måste ange en PIN-kod på knappsatsen.

Denna kalenderfunktion måste aktiveras separat innan den kan användas.