Styra ett elektriskt lås med en nyckelläsare eller RFID-läsare

I det här avsnittet beskrivs hur du ansluter ett elektriskt lås, magnetlås eller elektriskt slutbleck osv. för att styras av en nyckelläsare eller RFID-läsare.

I detta scenario programmerar du dörrmodulen som nyckelläsare med egna behörigheter. För detta måste du ansluta strömförsörjningen och en nyckelläsare till dörrmodulen under den första programmeringen.

Fortsätt enligt nedan.

1. Säkerställ att Net Bridge kontakt  är i läge STANDBY.
  2. Lägg till, formatera och programmera dörrmodulen i låslistan som nyckelläsare.

Ange typ av cylinder som N102.

Ange typ av lås som Nätverkad.

3. Anslut en dörrmodul till en förberedd Net Bridge, eller fortsätt bussen från den senast anslutna bussenhet, enligt kopplingsschemat i iLOQ S10 Onlinesystem - Planeringsriktlinjer.
    Anm:

Om du fortsätter bussen från en annan bussenhet kom ihåg att inaktivera avslutning (TERMINATION = OFF) på den enhet som du fortsätter bussen från.

4. Anslut nyckelläsaren eller RFID-läsaren till dörrmodulens buss READER RS-485 enligt kopplingsschemat.
  5. Anslut en elektrisk låskontroll till reläutgång K1 enligt låstillverkarens anvisningar.
    Anm:

Använd inte busströmmen (DC+, DC-) för strömförsörjning till det elektriska låset.

6. Ställ in driftsläge 3 med DIP-switcharna OPTIONS enligt följande:
    S1ON
    S2ON
    S3OFF
    S4OFF
    S5OFF
  7. Ställ DIP-switch TERMINATION (TERM) i läge ON om denna bussenhet är den sista enheten på denna bussgren. Annars, sätt i läge OFF.
  8. När du har även anslutit de andra bussenheterna slutför du Net Bridge-konfigureringen en gång (se Slutföra bussenhetens konfigurering på Net Bridge) och fortsätter denna procedur.
  9. Kontrollera på iLOQ S10 Manager programvara att den orange bakgrundsfärgen för låset har försvunnit från låstabellvyn. Kom ihåg att uppdatera vyn genom att trycka på F5.