Styra en hiss med relämodul (8 utgångar)

I det här avsnittet beskrivs hur du styr en hiss med en nyckelläsare genom att definiera en byggnads våningar och behörigheter.

I detta scenario programmerar du nyckelläsaren som en cylinder, med egna behörigheter. För att göra detta måste du ansluta strömförsörjningen och en nyckelläsare till reläkortet under den första programmeringen.

Dessutom kommer du att använda en extra relämodul för att använda fler än två reläutgångar, ett relä för varje våning. Alternativt kan du ansluta nyckelläsaren till S10 Onlinesystem för en fjärrstyrd hantering.

Fortsätt enligt nedan.

1. Ställ DIP-switch MODE SELECT 4 i läge OFF.
  2. Lägg till, formatera och programmera nyckelläsaren via programvaran S10 Manager, se Lägga till en nyckelläsare.

Ange typ av cylinder som R10S.3.X.

Ange typ av reläkonfiguration som 1x8.

Ange reläläge som Impulse.

3. Låt en certifierad hissinstallatör ansluta nyckelläsaren, relämodulen och en strömförsörjning (om detta inte finns tillgängligt via hissens strömkälla) till reläkortet enligt kopplingsschemat, se Bilaga 3 – Kopplingsschema för R10S.3 A00.11 1x8.
  4. Låt en certifierad hissinstallatör ansluta lämpliga reläutgångar från relämodulen för att styra hissen, ett relä för åtkomst till varje låst våning.

Alternativt kan du ansluta nyckelläsaren till S10 Onlinesystem för en fjärrstyrd hantering. Se Ansluta en fjärrstyrd cylinder.

Anslut reläkortets NET BOX-anslutningar GND och DATA till dörrmodulensCYLINDERS-ingångar GND och L1(DATA).