Felsöka telefonnycklar

Tabell 1. Felsökning
ProblemLösning

Telefonnyckeln förblir i tillståndet Skickat när du har skickat den uppdaterade informationen till telefonen.

Kontakta telefonnyckelns användare för att utreda varför anslutningen till telefonen och servern avbröts. Orsaken till detta kan till exempel vara:

• Användaren har tagit bort appen från telefonen.

Be användaren installera om appen från Google Play.

Registrera sedan om telefonnyckeln på följande vis:

1. Välj Grunduppgifter > Visa nycklar.

2. Välj vilken nyckel som ska returneras.

3. Högerklicka för att välja Skicka till nyckel > Registreringsförfrågan.

4. En registreringsförfrågan skickas till telefonen.

När användaren har tagit emot registreringsmeddelandet öppnar de appen. Därefter registrerar sig appen automatiskt på servern och nyckeln tas bort från telefonen.

• Telefonen är frånkopplad och kan inte kommunicera med servern.

Uppmana användaren att upprätta en mobildataanslutning.

• Användaren har bytt ut SIM-kortet på telefonen.

Uppmana användaren att åter sätta in det ursprungliga SIM-kortet på telefonen.

Tips:

Om det ursprungliga SIM-kortet har förlorats går det inte att ta bort nyckeln från iLOQ Manager men du kan dölja den. Se Dölja nycklar. Därefter har du en logg med nycklar som inte kan tas bort. Se Visa dolda nycklar för anvisningar om att visa dessa nycklar.