Blockera en nyckel

Det här avsnittet beskriver hur du blockerar en nyckel i iLOQ Manager. Den här funktionen används för att förhindra att nycklar används för att låsa upp cylindrar.

Anm:

Det räcker vanligtvis att returnera och avprogrammera en nyckel för att blockera en telefonnyckel från att låsa upp cylindrar. Se Returnera och avprogrammera en telefonnyckel. Det är endast i fall när den här funktionen inte kan användas som du kan behöva blockera telefonnyckeln med blockeringsfunktionen. Administratören kan använda offline upphörandetid för att kontrollera nyckelns giltighet. Se Offline upphörandetid för nyckel.

Det är möjligt att lägga till en nyckel i blockeringslistan utan ProgrammeringsFob men du behöver alltid en ProgrammeringsFob för att ta bort nycklar från blockeringslistan av säkerhetsskäl.

Fortsätt enligt nedan för att lägga till en nyckel i blockeringslistan.

1. Välj Grunduppgifter > Visa blockeringslistan.

2. Välj Lägg till på blockeringslistan.

Guiden Lägg till på blockeringslistan öppnas.

3. Välj Lägg till nyckel på blockeringslistan.
  4. Välj den nyckel du vill lägga till på blockeringslistan.
  5. Välj Nästa.
  6. Välj hur du vill göra med de cylindrar som påverkas.

Alternativen är:

• Lämna nyckel i projekteringsläge – Välj Lämna nyckel i projekteringsläge om du vill lämna nyckeln i projekteringsläge och beställa den senare. Efter detta kommer blockeringslistans status vara Projekterad.

Anm:

Hittills har du endast lagt till nyckeln i blockeringslistan, men den nya versionen av blockeringslistan har inte skickats till nycklarna, vilket kommer att sprida listan till cylindrarna. Se Beställa en blockeringslista när du vill skicka den nya versionen av blockeringslistan till nycklarna.

• Beställ blockeringslista – Välj Beställ blockeringslista om du vill beställa blockeringslistan från servern och skicka den till nycklarna. Efter detta kommer blockeringslistans status vara Beställd.

7. Välj Nästa.
  8. En sammanfattning visas.
  9. Välj Klar.
  10. Välj Stäng.