Lägga till behörigheter

Det här avsnittet beskriver hur man lägger till användarbehörigheter i iLOQ-låssystemet.

Skapa behörigheterna enligt låsplanen som tagits fram tillsammans med slutkunden.

Anm:

Skapa behörighetsgrupperna en efter en. Se Behörigheter.

Om du även vill skapa cylinderspecifika individuella behörigheter skapar du dem i en massåtgärd efter att du har lagt till cylindrarna men innan du har programmerat dem. Se Lägga till individuella behörigheter för cylindrar.

Anm:

Obligatoriska fält är markerade med en asterisk (*).

Fortsätt enligt nedan.

1. Välj Ytterligare information > Visa behörigheter.

2. Välj Lägg till behörighet.
    Guiden Lägg till behörighet öppnas.
  3. Välj Lägg till behörighet.
  4. Namnge behörigheten.
    Tips:

Vanligtvis gäller den första behörigheten hela fastigheten, exempelvis "Huvudbehörighet".

5. Skriv in en beskrivning av behörigheten. Exempelvis "Tillgång till hela fastigheten".
  6. Välj om en villkorsstyrd behörighet ska användas för behörigheten genom att markera eller avmarkera kryssrutan Villkorsstyrd behörighet aktiv.

Mer information om villkorsstyrd behörighet finns i avsnittet Behörigheter.

7. Skriv in en detaljerad beskrivning av den villkorsstyrda behörigheten.
  8. Välj om behörigheten som standard ska läggas till på nya cylindrar genom att markera eller avmarkera kryssrutan Lägg till på nya cylindrar som standard.
    Tips:

Om du skapar en huvudnyckel för behörigheter för alla cylindrar i systemet väljer du Ja. På det här sättet glömmer du inte att lägga till behörigheten på nya cylindrar.

9. Välj synlighet för behörigheten.

Mer information om synlighet för behörigheter finns i avsnittet Behörigheter.

10. Välj behörighetstyp.

Mer information om behörighetstyper finns i Behörigheter.

11. Välj Nästa.
  12. En sammanfattning visas.
  13. Välj Klar.
  14. Välj Stäng.