Importera cylindrar från Excel

Det här avsnittet beskriver hur du importerar cylinderdata från Excel till iLOQ-låssystemet.

Du kan importera samma data som du annars skulle skriva in i guiden Lägg till cylinder. Du kan inte importera data som hör till cylinderns status.

Fortsätt enligt nedan.

1. Välj Grunduppgifter > Visa cylindrar.

2. Öppna Excel-arket där de data finns som ska importeras.
  3. Ordna Excel-kolumnerna så att de överensstämmer med cylindertabellen.

Du måste importera åtminstone kolumnerna nedan:

• Märkning
    • Utrymme
    • Låsets cylindertyp

Övriga kolumner är valfria. Du kan även använda de tomma kolumnerna i Excel om du vill låta bli att importera några av kolumnerna i cylindertabellen. Importera inga kolumnrubriker från Excel.

4. I iLOQ Manager väljer du Ändra för att aktivera Ändra.
  5. Kopiera cellerna från Excel-arket.
  6. Välj den tomma raden nedanför den nedersta dataraden.
    Viktigt:

Markera hela raden genom att klicka på stjärnan till vänster om raden. Markera inte första cellen i raden.

7. Klistra in data.
  8. Välj Ändra igen för att inaktivera Ändra.
  9. Välj Ja.