Lägga till behörigheter

Det här avsnittet beskriver hur man lägger till behörigheter under systemprojekteringsfasen.

Under den här fasen definierar du behörighetsgrupper, till exempel:

• Huvudbehörighet
  • Lokalvårdare
  • Underhåll

Gemensamma behörigheter läggs till under den här fasen så att du kan välja behörigheterna när du lägger till cylindrar längre fram.

Fortsätt enligt nedan.

1. Välj Behörigheter.

Nedanstående skärm öppnas:

Figur: Lägga till behörigheter
    Lägga till behörigheter
  2. Fyll i fälten enligt följande:
    • Behörighetsinformation

• Namn – Ge behörighetsgruppen ett namn.

• Beskrivning – Ge behörighetsgruppen en beskrivning. Exempelvis "Tillgång till hela fastigheten".

Tips:

Vanligtvis gäller den första behörigheten hela fastigheten, exempelvis "Huvudbehörighet".

• Villkorsstyrd behörighet

• Villkorsstyrd behörighet används – Välj detta om du vill att behörighetsgruppen ska vara villkorsstyrd.

Mer information finns i Behörigheter.

• Beskrivning – Ge den villkorsstyrda behörighetsgruppen en beskrivning.

• Standardinställningar

• Lägg till som standard i nya cylindrar – Välj om behörigheten ska läggas till i nya cylindrar som standard.

• Lägg till på lägenhetsnycklarna – Välj om behörigheten som standard ska läggas till på nya lägenhetsnycklar.

3. Välj Lägg till behörighet för att lägga till fler behörighetsgrupper.

De tillagda behörighetsgrupperna visas i listan Behörigheter som lades till där du kan redigera dem.

4. Välj Nästa.

Fortsätt från nästa distributionssteg.