5.5 Blockera en nyckel

För att förhindra obehörig användning kan du använda iLOQ HOME-appen för att blockera nycklar som är borttappade eller som du inte känner igen. Det förbättrar säkerheten i ditt hem och i din fastighet.

Följ dessa steg för att blockera en borttappad nyckel i systemet:

1. Tryck på fliken Nycklar och välj den borttappade nyckeln från listan.
  2. Tryck på knappen Blockera.

Grafiskt användargränssnitt

Beskrivning som genererats automatiskt med medelhög tillförlitlighet  En skärmbild av en telefon

Beskrivning som genererats automatiskt med låg tillförlitlighet  En skärmbild av en telefon

Beskrivning som genererats automatiskt med medelhög tillförlitlighet

Det finns två sätt att blockera en nyckel:

a) Blockera nyckeln själv (det här är kostnadsfritt) eller

b) Köp blockering som en tjänst.

5.5.1 Blockera nyckeln själv

När du har valt en av dina nycklar som ska blockeras, som det visas i

5.5 Blockera en nyckel, tar låssystemet (inklusive iLOQ Online-läsare) emot informationen. Dina lägenhetscylindrar har dock inte informationen än. Du måste uppdatera den nya blockeringslistan till en annan nyckel och ta informationen till dina lägenhetscylindrar genom att använda nyckeln.

Det finns fyra huvudsakliga steg när du gör det här själv:

1. Starta nyckelblockeringsprocessen i din iLOQ HOME-app genom att välja en nyckel som ska blockeras.
  2. Uppdatera informationen om den blockerade nyckeln till en annan nyckel med din telefon eller med hjälp av iLOQ-läsaren.
  3. Använd den uppdaterade nyckeln i lägenhetscylindrarna
  4. Använd den uppdaterade nyckeln i iLOQ-läsaren vid entrén till din byggnad.

Steg i iLOQ HOME-appen:

1. Välj Gör det själv. Läs noggrant igenom instruktionerna.

När blockeringsprocessen startat går den inte att avbryta. Nyckeln kan dock avblockeras senare av administratören för ditt låssystem. Om till exempel en borttappad nyckel hittas igen. Du kan komma att debiteras separat för den här tjänsten.

1. Läs igenom instruktionerna först och tryck sedan på Start
  2. Tryck på Klart.

Vänta ett ögonblick innan du uppdaterar den kvarvarande nyckeln så att systemet hinner registrera den blockerade nyckeln.

Grafiskt användargränssnitt, text, webbplats

Beskrivning som genererats automatiskt  Grafiskt användargränssnitt, text

Beskrivning som genererats automatiskt  En bild som innehåller text, container, soptunna

Beskrivning som genererats automatiskt  Grafiskt användargränssnitt

Beskrivning som genererats automatiskt

1. Uppdatera informationen i cylindrarna för din fastighet och lägenhet med din kvarvarande nyckel genom att följa stegen nedan:
  1. Uppdatera en nyckel med mobilappen (det här kräver en telefon med NFC) eller genom att placera nyckeln på iLOQ-läsaren, till exempel vid entrén. Valfri giltig nyckel (t.ex. grannens) kan användas vid behov.
  2. Använd den uppdaterade nyckeln i lägenhetscylindrarna.

Avsluta processen genom att sätta den uppdaterade nyckeln mot iLOQ-läsaren vid entrén. Nyckelns status i iLOQ HOME-appen ändras till Blockerad från lägenheten.

5.5.2 Blockera nyckeln som en betald tjänst

OBS! Det här alternativet debiteras och lejer ut blockeringen och nyckeluppdateringen till fastighetsägaen/ låssystemesadministratören.

1. Välj nyckeln.
  2. Välj Blockera.
  3. Välj Betald tjänst
  4. Läs igenom instruktionerna och tryck på Start. När blockeringsprocessen startat går den inte att avbryta.
  5. Appen visar Blockering beställd

Du får ett meddelande när underhållsföretaget har slutfört blockeringsprocessen.

En skärmbild av en byggnad

Beskrivning som genererats automatiskt med låg tillförlitlighet  Grafiskt användargränssnitt, webbplats

Beskrivning som genererats automatiskt  Text

Beskrivning som genererats automatiskt  En byggnad med en skylt

Beskrivning som genererats automatiskt med låg tillförlitlighet

Du ser status för dina nycklar i Nycklar-vyn (Blockering beställd). Under vyn Beställningar kan du se status för dina beställningar (Nyckelblockering beställd). Genom att klicka på Nyckelblockeringsbeställning så kan du även se ett kvitto för din beställning.

OBS! Priserna sätts från fall till fall av administratören för låssystemet och/eller fastighetsförvaltaren. Appen debiterar inte användaren och inga pengar överförs i appen. Fastighetsförvaltaren och/eller administratören för låssystemet debiterar dig i en separat faktura.

En skärmbild av ett videospel

Beskrivning som genererats automatiskt  En skärmbild av en byggnad

Beskrivning som genererats automatiskt med medelhög tillförlitlighet  Grafiskt användargränssnitt, webbplats