6. Underanvändare

Huvudanvändaren i varje lägenhet kan tilldela lägenhetsnycklar till underanvändare, vanligtvis personer som bor i samma hushåll. Underanvändare har samma användarrättigheter som huvudanvändaren men de kan inte beställa nya nycklar eller blockera nycklar.

6.1 Lägga till underanvändare

Så här lägger du till och tilldelar nycklar till underanvändare:

1. I Hem-vyn trycker du på menyikonen i det övre vänstra hörnet.
  2. Välj Appanvändare.
  3. Tryck på Lägg till användare.
  4. Lägg till information om den nya användaren.
  5. Välj en ledig nyckel från nyckellistan.
    OBS! Det är enklare att välja nycklar från listan om du namngett dem i förväg (se 5.1 Namnge dina nycklar).
  6. Tryck på Spara.

Grafiskt användargränssnitt, program

Beskrivning som genererats automatiskt Grafiskt användargränssnitt, program, webbplats

Beskrivning som genererats automatiskt Webbplats

Beskrivning som genereras automatiskt med låg tillförlitlighet Grafiskt användargränssnitt, program

Beskrivning som genererats automatiskt

Det är viktigt att du anger rätt telefonnummer i internationellt format (+46) och e-postadress eftersom den tillagda underanvändaren får ett registrerings-SMS (för att ladda ner och installera appen) samt ett e-postmeddelande för att verifiera appen till dessa kontaktuppgifter.

6.2 Hantera underanvändare och deras nycklar

Alla underanvändare och de nycklar som tilldelats dem listas i Appanvändare. En underanvändare kan ha flera nycklar och de kan vara underanvändare för flera lägenheter. Genom att klicka på en underanvändares namn kan du se nycklar och ta bort nycklar från underanvändaren.

Så här tar du bort en nyckel från en underanvändare:

1. Tryck på underanvändarens namn.
  2. Tryck på ikonen med röd cirkel (-) på listan Nycklar.
  3. Tryck på OK om du är säker.

Grafiskt användargränssnitt

Beskrivning som genererats automatiskt Grafiskt användargränssnitt, program

Beskrivning som genererats automatiskt Grafiskt användargränssnitt, program

Beskrivning som genererats automatiskt

Ta bort en underanvändare genom att välja användarens namn och trycka på Ta bort användare. Underanvändares nycklar kan tas bort tills du tar bort den sista nyckeln, då måste du ta bort underanvändaren helt.

Grafiskt användargränssnitt

Beskrivning som genererats automatiskt Grafiskt användargränssnitt, program