2. Installera appen

iLOQ S50-mobilappen för Android eller Huawei fungerar med de flesta NFC-utrustade Android- eller Huawei-telefoner som kör Android OS. Med tanke på att den stora variationen i formfaktorer och utformningar av olika telefonmodeller påverkar NFC-prestandan kan det inte garanteras att appen fungerar sömlöst i alla NFC-utrustade Android- eller Huawei-telefoner. Därför rekommenderas att du testar appen på din telefon innan du tar den i fullt bruk.

Kontrollera följande innan du installerar appen:

1. Att telefonen är NFC-kompatibel.
    1. NFC krävs för att kunna öppna cylindrar. Appen kan inte installeras från Google Play på telefoner som inte stödjer NFC.
  2. Du vet var NFC-antennen sitter på din telefon
    1. Den här appen använder trådlös energi som utnyttjar NFC-teknik för att öppna lås. För att säkerställa ett smidigt och effektivt energiflöde mellan telefonen och låset medan det öppnas måste NFC-antennen på telefonen placeras på rätt sätt mot låsets antenndel. NFC-antennen kan sitta på olika ställen på olika telefonmodeller. Se telefonens användarinstruktioner eller kontakta tillverkaren för anvisningar om hur du hittar NFC-antennen på telefonen. Tänk på att NFC-prestandan kan påverkas om din telefon har ett fodral.
  3. Din telefon är inte rootad.
    1. Rootning utsätter enheter för säkerhetshot. iLOQ S50-appen kan inte installeras och användas på rootade enheter.
  4. Att telefonens operativsystem är av den senast tillgängliga versionen.
    1. Detta är för att säkerställa att telefonen är skyddad av de senaste säkerhetsuppdateringarna. Av säkerhetsskäl är det viktigt att alltid hålla programvaran uppdaterad med den senaste versionen.

ILOQ S50-mobilappen är gratis att installera från Google Play eller Huawei AppGallery. OBS! Du måste ha ett Google-konto på enheten för att installera appar från Google Play eller ett Huawei-konto på enheten för att installera appar från AppGallery. Efter installationen måste appen registreras som nyckel i ett låssystem innan den kan börja användas.