5.5 Avaimen estäminen

iLOQ HOME-sovelluksella voit itse estää kadonneiden ja tuntemattomien avainten luvattoman käytön asuntosi lukossa. Tämä parantaa kotisi ja asuinrakennuksenne turvallisuutta.

Estä kadonnut avain järjestelmässä seuraavien vaiheiden mukaisesti:

1. Paina Avaimet -välilehteä ja valitse luettelosta kadonnut avain
  2. Paina Estä käyttö -painiketta

Graphical user interface

Description automatically generated   A screenshot of a building

Description automatically generated with medium confidence   A screenshot of a phone

Description automatically generated with medium confidence

Avain voidaan estää kahdella tapaa:

A) Tee itse: ilmainen

B) Maksullinen palvelu: osta avaimen esto palveluna (ylläpitäjän asettama hinta näkyy sovelluksessa)

A) Avaimen estäminen omatoimisesti

Kun olet valinnut estettävän avaimen, osion 5.5 Avaimen estäminen, ohjeiden mukaisesti, lukitusjärjestelmä (mukaan lukien iLOQ Online -ovilukijat) saa tiedon estosta. Tieto ei kuitenkaan vielä välity asuntosi lukkoon/lukkoihin. Sinun on päivitettävä uusi ”estolista” ensin johonkin toiseen fyysiseen avaimeen ja siirrettävä ”estolista” (päivitetty tieto) tuolla avaimella asuntosi lukkoon, käyttämällä tätä avainta asuntosi lukossa. Käytä päivitettyä avainta lopuksi vielä talonne pääoven iLOQ Online -ovilukijalla.

Vaiheet iLOQ HOME-sovelluksessa:

1. Valitse Tee itse

Huomio: Estämisprosessia ei voi keskeyttää aloittamisen jälkeen.
Lukitusjärjestelmän ylläpitäjä voi kuitenkin poistaa eston jälkikäteen, jos esimerkiksi kadonnut avain löydetäänkin. Tästä palvelusta ylläpitäjä voi veloittaa erikseen.

1. Lue ohjeet huolellisesti läpi ja paina sitten Aloita.
  2. Paina Valmis.

Odota hetki, että järjestelmä rekisteröi estetyn avaimen.

Text

Description automatically generated   A picture containing text

Description automatically generated   A screenshot of a building

Description automatically generated with medium confidence   Graphical user interface

Description automatically generated

1. Päivitä seuraavaksi tuore estolista johonkin jäljellä olevaan avaimeesi. (tarvittaessa voit käyttää, vaikka naapurin avainta). Päivitetty estolista tuodaan siis toisella avaimella asuntosi lukkoon ja muihin lukkoihin, joihin estetyllä avaimella oli pääsy, esim varasto ja pyöräkellari yms.
     Noudata seuraavia vaiheita:
  2. Päivitä avain mobiilisovelluksellasi (puhelimessa on oltava NFC-toiminto) tai asettamalla avain esimerkiksi pääovessa olevaan iLOQ-ovilukijaan
  3. Tämän jälkeen, käytä päivitettyä avainta asuntosi lukkoon ja muihin talon lukkoihin, jonne haluat siirtää uuden estolista (minne estetyllä avaimella oli pääsy).

Viimeistele avaimen estoprosessi asettamalla päivitetty avain vielä kertaalleen pääoven iLOQ-ovilukijaan. Avaimen tilaksi tulee Pääsy asuntoon estetty iLOQ HOME-sovelluksessa, kohdassa Avaimet.

B) Avaimen estäminen maksullisella palvelulla

Huomaa! Tämä palvelu on maksullinen. Avaimen estäminen ja päivittäminen tapahtuu oman isännöitsijän / huolto / lukkoliikkeenne toimesta. Palvelun hinta näkyy sovelluksessa, mikäli isännöitsijä / huolto / lukkoliike on asettanut palveluhinnan näkyville.

1. Valitse avain.
  2. Valitse Estä käyttö
  3. Valitse Maksullinen palvelu
  4. Lue ohjeet ja paina Aloita.
    Huomio: Estämisprosessia ei voi keskeyttää aloittamisen jälkeen.
    Huomio: Ylläpitäjä (isännöitsijä, huoltoyhtiö, tai lukkoliike) asettaa hinnan tapauskohtaisesti.
  5. Sovellukseen tulee lopuksi näkyviin Esto tilattu.

Saat ilmoituksen kun ylläpitäjä on suorittanut estoprosessin loppuun.

Graphical user interface

Description automatically generated   A screenshot of a building

Description automatically generated with medium confidence   A screenshot of a phone

Description automatically generated with medium confidence   Text

Description automatically generated

Huomio: iLOQ HOME-sovellus ei veloita käyttäjää, eikä rahaa siirretä sovellukseen / sovelluksella. Isännöitsijä, huoltoliike, tai lukitusjärjestelmän ylläpitäjä lähettää estopalvelusta erillisen laskun.

Graphical user interface

Description automatically generated with medium confidence   Graphical user interface, website

Description automatically generated   Graphical user interface, website

Description automatically generated

Estopalvelun tilan näet Avaimet -näkymän Tilaukset -välilehdellä, esim Avaimen esto tilattu. Voit myös katsoa tilauksesi kuittia napsauttamalla avaimen estotilaus -kohtaa.