8. Varaukset

Mikäli talossanne on varattavia tiloja tai palveluita, voit hallita niitä iLOQ HOME-sovelluksella. Varaukset ovat asunto - ei käyttäjäkohtaisia, eli saman asunnon käyttäjät näkevät samat varaukset. Kaikki varattavat tilat ja palvelut varattavine aikoineen luetellaan Varaukset -välilehdellä. Isännöitsijä ja/tai lukitusjärjestelmän ylläpitäjä on määrittänyt valmiiksi varattavat tilat, niiden ohjeet ja varattavat ajat, yleensä taloyhtiön hallituksen ohjeiden mukaan.

Varatusta tilasta tai palvelusta riippuen voit joutua päivittämään avaimeesi pääsyoikeuden varauksen ajaksi. Avaimen päivityskehotus näkyy varaustietojen alla. Tarkista ennen varausta, milloin avaimen päivitys on saatavilla. Luvussa 5.4. annetaan avainten päivitysohjeet.

Jos erillinen pääsykoodi näkyy varaustietojen alla, avainta ei tarvitse päivittää ja voit käyttää koodia iLOQ-ovilukijaan.

Huomio: Käytä varattuun tilaan/palveluun aina kyseisen varauksen pääsykoodia (näkyy varauksen alla), äläkä päänäkymän asuntokohtaista pääsykoodia, joka on tarkoitettu pääovelle.

8.1 Varausten tekeminen

Voit tehdä varauksen seuraavien vaiheiden mukaisesti:

1. Siirry Varaukset -välilehdelle
  2. Valitse luettelosta tila, johon haluat tehdä varauksen. Näyttöön tulee Tilan tiedot ja käyttöohjeet.
    Lue myös kohta, Miten käyttää tilaa. Siinä annetaan mahdollisia käyttöön liittyviä ohjeita. Tässä kerrotaan myös pitääkö iLOQ S5 -avaimelle päivittää pääsyoikeudet, päästäksesi kyseiseen tilaan.
  3. Paina Varaa
  4. Valitse ajankohta. Päivämäärää ja varauksen kestoa voi muuttaa painamalla yllä olevia kalenteri- ja kellosymboleja.
  5. Varauksen oletusasetuksena on Kerran. Painamalla toistosymbolia voit muuttaa tarvittaessa varausta niin, että se toistuu viikoittain.
  6. Valitse Lisää kalenteriin, jos haluat lisätä varauksen puhelimesi kalenteriin.
  7. Paina Tallenna

Varaus näkyy nyt Omat varaukseni -kohdassa ja sovelluksen kotinäkymässä.

Graphical user interface, website

Description automatically generated  Graphical user interface, website

Description automatically generated  Text

Description automatically generated with low confidence  Graphical user interface, website

Description automatically generated

8.2 Varausten tarkastelu

Voit tarkastella varauksiasi kotinäkymässä ja siirtymällä kohtaan Varaukset, Omat varaukseni.
 Voit tarkistaa varauksistasi pitääkö avain päivittää päästäksesi tilaan vai voitko käyttää varauskohtaista pääsykoodia. Jos tilassa on iLOQ-ovilukija, voit käyttää varaustietojen alla olevaa pääsykoodia.

Graphical user interface

Description automatically generated   Graphical user interface

Description automatically generated   Graphical user interface, application, website

Description automatically generated

Jos avain on päivitettävä päästäksesi tilaan, voit pidellä avainta iLOQ-ovilukijaa vasten esimerkiksi pääovella.
 Voit myös päivittää avaimen puhelimesi ja iLOQ HOME -sovelluksen avulla. Luvussa 5.4 Avaimen päivittäminen annetaan ohjeet päivittämiseen.

Huomio: Mikäli varattuun tilaan on asennettu iLOQ-ovilukija ja näet varauksen alla kulkukoodin, käytä sitä!

Application

Description automatically generated with medium confidence

8.3 Varausten poistaminen

1. Paina Varaukset -välilehteä
  2. Valitse Omat varaukseni
  3. Valitse varaus, jonka haluat poistaa
  4. Paina Poista

Huomaa! Toistuva varaus voidaan poistaa vain silloin, kun varausta ei ole päivitetty avaimeesi. Poista varaukset ajoissa.

Graphical user interface, website

Description automatically generated  Graphical user interface, website