Czasy dostępu

Czasy dostępu określają, kiedy rola użytkownika może uzyskać dostęp do przypisanych do niej obiektów. Pamiętaj, że czasy dostępu są takie same dla wszystkich użytkowników przypisanych do roli użytkownika; nie można ich dostosować indywidualnie dla każdego użytkownika osobno.

Edytuj czasy dostępu roli użytkownika

Wybierz Role użytkownika > Zarządzaj rolami użytkowników

Krok 1/3: Role użytkownika

  1. Wybierz z listy rolę użytkownika, którą chcesz edytować.
  2. Wybierz kartę Czasy dostępu.
    • Istnieją dwie opcje ustawiania czasów dostępu:
      • Nieograniczone
      • Ustaw ten sam czas dostępu dla wszystkich zamków: Po wybraniu tej opcji możesz ustawić różne czasy dostępu dla każdego dnia. Aby to zrobić, wybierz Dodaj wiersz i wybierz dni, które chcesz ustawić. Powtarzaj, aż ustawisz wszystkie potrzebne czasy dostępu dla różnych dni.
  3. Wprowadź wymagane zmiany.
  4. Wybierz Dalej.

Krok 2/3: Podsumowanie

  1. Podsumowanie pokazuje działania, które postanowiłeś wykonać w poprzednich krokach. Przejrzyj podsumowanie i wybierz Potwierdź.

Krok 3/3: Opinia

  1. W tym ostatnim kroku zostaną wykonane działania potwierdzone w poprzednim kroku. Możesz śledzić działania i ich postęp na ekranie.
  2. Wybierz Pokaż podsumowanie, aby wyświetlić przegląd wykonanych działań.
  3. Po zakończeniu wybierz Zamknij.

Jak zezwolić na dostęp przez cały dzień, od początku dnia lub do końca dnia

Aby zezwolić na dostęp przez cały dzień (24 godziny): Pozostaw pustą godzinę rozpoczęcia i zakończenia. Uwaga: Nie wybieraj 0.00 (12.00 AM lub 12.00 PM) jako godziny rozpoczęcia lub zakończenia, spowoduje to błąd.

Aby zezwolić na dostęp od początku dnia: Pozostaw pustą godzinę rozpoczęcia. Uwaga: Nie wybieraj 0.00 (12.00 AM) jako godziny rozpoczęcia, spowoduje to błąd.

Aby zezwolić na dostęp do końca dnia: Pozostaw pustą godzinę zakończenia. Uwaga: Nie wybieraj 0.00 (12.00 PM) jako godziny zakończenia, spowoduje to błąd.

Nie znalazłeś tego, czego szukałeś?