Zablokuj klucz zbliżeniowy
Zablokuj klucz zbliżeniowy użytkownika. Gdy klucz zbliżeniowy zostaje zablokowany, nie można go użyć do uzyskania dostępu do zamków. Pamiętaj, że dotarcie informacji o zablokowanym kluczu zbliżeniowym do wszystkich niezbędnych zamków może zająć trochę czasu.
- Wybierz Użytkownicy.
- Kliknij prawym przyciskiem myszy użytkownika, którego klucz zbliżeniowy chcesz zablokować.
- Wybierz Zablokuj klucz.
- Wybierz klucz zbliżeniowy, który chcesz zablokować, i potwierdź.
Gdy klucz zbliżeniowy zostaje zablokowany, zaktualizowana lista blokad musi zostać dystrybuowana do wszystkich zamków, do których klucz zbliżeniowy ma dostęp. Odbywa się to przez sieć D2D (device-to-device), gdy inni użytkownicy uzyskują dostęp do zamków swoimi kluczami. Dopiero gdy zaktualizowana lista blokad zostanie zaktualizowana we wszystkich odpowiednich zamkach, klucz zbliżeniowy jest skutecznie zablokowany.
Ważne jest, aby pamiętać, że aktualizacja listy blokad może nie dotrzeć do każdego zamka podczas normalnego codziennego użytkowania kluczy. Na przykład, jeśli zamek znajduje się w odległym obszarze, aktualizacja listy blokad może nie zostać do niego dostarczona, chyba że administrator specjalnie odwiedzi zamek, aby wykonać aktualizację.
- PoprzedniZablokowane klucze
- NastępnyOdblokuj klucz zbliżeniowy











