Edytuj użytkowników
Edytuj informacje o użytkowniku, takie jak lokale prywatne, role i klucze.
- Wybierz Użytkownicy.
- Kliknij prawym przyciskiem myszy użytkownika, którego chcesz edytować.
- Wybierz Edytuj z menu kontekstowego.
- Można edytować następujące informacje:
- Podstawowe informacje
- Edytuj podstawowe informacje użytkownika. Wybierz Pokaż dodatkowe opcje, aby wyświetlić więcej pól tekstowych.
- Role
- Edytuj role użytkownika. Użytkownikowi można przypisać jedną lub więcej ról. Wybierz Pokaż szczegóły, aby wyświetlić informacje o roli i ustawić okres ważności roli. Jeśli nie zostanie ustawiony, okres ważności rozpoczyna się natychmiast.
- Klucze
- Edytuj klucze użytkownika. Dostępne opcje to Klucz w telefonie, Klucz zbliżeniowy i Klucz K5.
- Klucz w telefonie: Wybierz Pokaż szczegóły klucza w telefonie, aby wyświetlić lokale prywatne i role powiązane z kluczem. Określają one, gdzie klucz ma dostęp. Źródła, które użytkownik posiada na podstawie lokali prywatnych lub ról użytkownika, są dodawane domyślnie.
- Klucz zbliżeniowy: Źródła na kluczu pokazują, gdzie klucz zbliżeniowy ma dostęp. Źródła, które użytkownik posiada na podstawie lokali prywatnych lub ról użytkownika, są dodawane domyślnie.
- Klucz K5: Źródła na kluczu pokazują, gdzie klucz ma dostęp. Źródła, które użytkownik posiada na podstawie lokali prywatnych lub ról użytkownika, są dodawane domyślnie. Uwaga: W iLOQ 5 Series+ klucze K5 mogą być używane wyłącznie z zamkami hybrydowymi, które nie są jeszcze dostępne handlowo.
- Edytuj klucze użytkownika. Dostępne opcje to Klucz w telefonie, Klucz zbliżeniowy i Klucz K5.
- Jeśli wybrano Klucz zbliżeniowy lub Klucz K5, wybierz działanie do wykonania na kluczu zbliżeniowym/kluczu K5:
- Zapisz jako wersję roboczą: Klucz zbliżeniowy/klucz K5 zostaje zapisany jako wersja robocza i nie jest programowany.
- Programuj klucz zbliżeniowy/Programuj klucz: Klucz zbliżeniowy/klucz K5 jest teraz programowany. Uwaga: Aby programować klucze zbliżeniowe lub klucze K5, potrzebujesz klucza do programowania.
- Gdy skończysz, wybierz Przejdź do podsumowania.
- Podsumowanie zmian pokazuje działania wybrane do wykonania w poprzednich krokach. Sprawdź podsumowanie i wybierz Potwierdź.
- W sekcji Opinia zostaną wykonane działania potwierdzone w poprzednim kroku. Możesz śledzić działania i ich postęp na ekranie.
- Wybierz Pokaż podsumowanie, aby wyświetlić przegląd wykonanych działań.
- Gdy skończysz, wybierz Zamknij.
- PoprzedniAdd user to private premises
- NastępnyReset MFA method











