Dodaj moduł sieciowy (N500)

Dodaj N500 Net Bridge do systemu klienta. W tym kroku definiuje się ustawienia modułu sieciowego, a moduły sieciowe są zapisywane jako wersje robocze. Po utworzeniu wersji roboczych właściwe programowanie jest wykonywane w osobnym procesie.

Uwaga: Moduły sieciowe N500 są programowane za pośrednictwem czytnika podłączonego do modułu sieciowego przez moduł online N502.

Wybierz Urządzenia zamykające > Zarządzaj urządzeniami.

Krok 1/3: Urządzenia

  1. Wybierz obiekty, do których chcesz dodać moduł sieciowy.
  2. Wybierz  i wprowadź wymagane informacje:
    • Typ: Wybierz Moduł sieciowy.
    • Kod produktu: Wybierz N500.
    • Nazwa: Nadaj modułowi sieciowemu opisową i unikalną nazwę.
    • Obiekty: Obiekty, w których znajduje się moduł sieciowy.
    • Strefa czasowa: Wybierz strefę czasową dla modułu sieciowego. Informacje o strefie czasowej pochodzą z obiektów, w których znajduje się moduł sieciowy. Uwaga: Jeśli strefa czasowa modułu sieciowego zostanie zmieniona, strefa czasowa obiektów również zostanie automatycznie zmieniona.
    • Numer seryjny: Wprowadź numer seryjny modułu sieciowego. Upewnij się, że numer seryjny jest prawidłowy.
    • Czas aktualizacji oprogramowania: Konkretna godzina, o której zaplanowano aktualizacje oprogramowania.
  3. Wybierz Pokaż dodatkowe pola, aby wyświetlić więcej ustawień. Zalecamy używanie domyślnych ustawień sieci i certyfikacji serwera. Dostępne są następujące ustawienia:
    • Ustawienia sieci
      • Nie używaj DCHP
      • Nie pobieraj automatycznie adresu serwera DNS
    • Ustawienia certyfikacji serwera
      • Pinning klucza publicznego i weryfikacja nazwy domeny (zalecane). Uwaga: Wprowadź klucz publiczny tylko w razie potrzeby, na przykład z powodu niestandardowych ustawień serwera proxy.
      • Pinning klucza publicznego
      • Weryfikacja nazwy domeny
      • Brak weryfikacji serwera (niezalecane)
  4. Wybierz  , aby wrócić do widoku struktury obiektów.
  5. Wybierz Dalej.

Krok 2/3: Podsumowanie

  1. Podsumowanie pokazuje działania, które postanowiłeś wykonać w poprzednich krokach. Przejrzyj podsumowanie i wybierz Potwierdź.

Krok 3/3: Opinia

  1. W tym ostatnim kroku wykonywane są działania potwierdzone w poprzednim kroku. Możesz śledzić działania i ich postęp na ekranie.
  2. Wybierz Pokaż podsumowanie, aby wyświetlić przegląd wykonanych działań.
  3. Gdy skończysz wybierz Zamknij.

Nie znalazłeś tego, czego szukałeś?