2. Lukoston suunnittelu

<<1. Termipankki

3. Ohjelmiston lataus, asennus ja käyttöönotto>>

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Lukoston huolelliseen suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa. Kannattaa suunnitella lukosto ylhäältä alaspäin, eli ensin miettiä suuret linjat ja sitten siitrtyä yksityiskohtiin. Tässä yhdenlainen johdonmukainen ohjeistus siitä, mitä kannattaa tehdä missäkin järjestyksessä, jotta ne olisi mahdollisimman helppo toteuttaa Managerissa

1. Mieti, tarvitseeko lukosto jakaa kiinteistöihin ja/tai vyöhykkeisiin ja miten ne tulisi jakaa
    • Pienissä, yhden talon lukostoissa vyöhykkeet ja kiinteisöt ovat yleensä tarpeettomia, mutta suurissa lukostoissa ne auttavat hallinnoinnissa
  2. Lataa Manageriin pohjakuvat     joka puolelta lukostoa
    • Hyvät ja luettavat pohjakuvat antavat selkeän kuvan siitä, miten kulkualueita kannattaa jakaa
  3. Suunnittele ja luo kulkualueet
    • Suunnittele kulkualueet mahdollisimman tiukiksi, jotta käyttäjät pääsevät vain sinne, minne heidän tarvitsee
  4. Luo lukot ja asettele ne pohjakuville
  5. Luo henkilöt ja henkilöroolit
  6. Luo avaimet
    • Henkilöitä ja avaimia voi helposti lisätä myöhemminkin

Kun olet luonut tarvittavat pohjakuvat, lukot ja henkilöt, voit laskea tarvittavat avainten ja lukkojen määrät kätevästi Managerista. Tämä onnistuu valitsemalla Tiedot > Selaa lukkoja/avaimia, ottamalla kiinni sarakkeen otsikosta ja vetämällä sen sarakkeiden yläpuolella olevaan tyhjään tilaan. Ruudukkonäkymä näyttää tällöin avainten tai lukkojen tiedot järjesteltunä sarakkeen mukaan ja näyttää niiden lukumäärät otsikoiden vieressä, kuten alla olevassa kuvassa:

Lukkojen lisääminen Managerin käyttöohjeessa

Avainten lisääminen Managerin käyttöohjeessa

Kulkualueiden lisääminen Managerin käyttöohjeessa

Henkilöiden lisääminen Managerin käyttöohjeessa

Massalaskenta Managerin käyttöohjeessa