6.Pohjakuvien hallinta

<<5.Vyöhykkeiden ja kiinteistöjen hallinta

7.Kulkualueiden hallinta>>

Pohjakuvat ovat kätevä tapa järjestellä lukoston lukot visuaalisesti niin, että lukot näkyvät pohjakuvien muodostamalla kartalla. Pohjakuvilla voit myös tarkastella, minne kaikkialle avaimilla ja kulkualueilla on pääsy. Hyvä suunnittelu on kaiken A ja Ö, joten pohjakuvat on hyvä olla mukana jo, kun lukostoa ollaan suunnittelemassa.

Kannattaa tehdä pohjakuvat valmiiksi joko PDF- tai kuvaformaattiin niin, että yhden tiedoston koko ei ylitä 1MB. Huomaa, että DWG-tiedostot eivät ole tuettuja. Pohjakuvaan kannatta vähintään merkitä alueen seinät ja ovet. Pohjakuvana voi käyttää esimerkiksi talon pohjapiirustuksia tai sijoitusalueen karttaa.

Managerissa pohjakuvia voit lisätä kohdasta "Tiedot" > "Pohjakuvat" > "Lisää pohjakuva"

Kun haluat sijoittaa pohjakuviin lukkoja, asettele Managerin näkymä niin, että näet siinä pohjakuvan yhä aikaa lukkojen kanssa. Tämä onnistuu painamalla pohjakuvaikkunan yläpuolella olevaa välilehtipalkkia hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Uusi vaakavälilehti" tai "Uusi pystyvälilehti", jonka jälkeen uuteen välilehteen voidaan avata lukkonäkymä painamalla "Selaa lukkoja" -näppäintä. Lukon voi vetää listalta pohjakuvalle hiirellä. Kun se on kerran vedetty paikalle kartalla, sen siirtäminen vaatii siirtotilan aktivoimista "> Siirrä"-painiketta klikkaamalla.

Pohjakuvan voit poistaa painamalla "Pohjakuva"-painiketta ja valitsemalla "Poista pohjakuva". Huomaa, että pohjakuvan poistaminen poistaa myös lukkojen sijaintitiedot, joten lukot tulee sijoitella uudelleen, vaikka saman pohjakuvan lataisi Manageriin uudelleen.

Lisää tietoa pohjakuvista käyttöoppaassa