4.Vyöhykkeet ja kiinteistöt

<<3. Ohjelmiston lataus, asennus ja käyttöönotto

5.Vyöhykkeiden ja kiinteistöjen hallinta>>

Kiinteistöt ovat lukoston osia. Esimerkiksi samassa rakennuksessa olevat kohteet voidaan niputtaa kiinteistöön. Ne helpottavat tiedon käsittelyä silloin, kun lukostossa on useita rakennuksia tai todella suuri määrä avaimia tai lukkoja, joita ylläpitäjä hallitsee. Kiinteistökohtaisia kohteita ovat lukot, avaimet, kulkualueet, pohjakuvat ja verkkomoduulit. Tämä tarkoittaa, että eri kiinteistöissä voi olla samassa lukostossa samalla nimellä näitä kohteita.

Vyöhykkeet ovat vielä yhtä tasoa korkeampi hallinnan taso, jolla voidaan hallita useista kiinteistöistä koostuvia kokonaisuuksia suuren lukoston sisällä. Vyöhykkeen käyttäjä voi hallinnoida vyöhykkeen sisällä olevia kiinteistöjä, lukkoja ja avaimia laajasti, mutta ei voi muokata muiden vyöhykkeiden tietoja. Vyöhykkeitä voidaan jakaa esimerkiksi maantieteellisen sijainnin perusteella, taloyhtiöittäin tai jopa kiinteistökohtaisesti. Vyöhykkeitä luodessa tulee ottaa huomioon tekniset rajoitteet, kuten esimerkiksi se, että estolistalle mahtuu kiinteistöä kohden vain yhteensä 500 avainta.

Sekä kiinteistöt että vyöhykkeet täytyy ottaa erikseen käyttöön. Hallinnan kannalta helpointa on, jos kiinteistöt ja vyöhykkeet ottaa käyttöön ja luo ennen muiden kohteiden luomista, jolloin niitä ei tarvitse erikseen siirtää kiinteistöihin jälkikäteen.

Kiinteistöt otat lukostossa käyttöön valitsemalla "Ylläpito" > "Muokkaa lukoston tietoja" > "Näkymät" > "Asetukset" > rastita "Kiinteistötoiminto käytössä" valintaruutu, tallenna asetukset ja lisää "Oikeus muokata kiinteistöjä" -käyttöoikeus halutuille käyttäjille. Käynnistä Manager uudelleen, ja kiinteistöt ovat käytössä valitsemillasi käyttäjillä.

Vyöhykkeet otat käyttöön valitsemalla "Ylläpito" > "Muokkaa lukoston tietoja" > "Näkymät" > "Vyöhyke" > "Vyöhyketoiminto" ja valitse joko "Käytössä, pois lukien henkilöt ja avaimet" jos haluat, että henkilöt ja avaimet näkyvät myös muiden vyöhykkeiden ylläpitäjille tai "Käytössä (myös henkilöt ja avaimet)" jos haluat, että henkilöt ja avaimet eivät näy muiden vyöhykkeiden ylläpitäjille.

Lisää vyöhykkeistä Managerin käyttöohjeessa

Lisää kiinteistöistä Managerin käyttöohjeessa