5. Lukkojen avaaminen sovelluksella

Käyttöoikeudet määrittävät, mitkä lukot sovelluksella voidaan avata, sekä sen, minä aikoina ja millä ehdoilla ne voidaan avata. Järjestelmänvalvoja määrittää käyttäjän käyttöoikeudet lukitusjärjestelmän hallintaohjelmistossa ja lähettää ne sovellukseen rekisteröinnin aikana. Järjestelmänvalvoja voi käynnistää käyttöoikeuksien automaattisia päivityksiä milloin tahansa. Turvallisuussyistä sovellus ei näytä, mihin lukkoihin sillä on käyttöoikeudet. Saat nämä tiedot lukitusjärjestelmän järjestelmänvalvojalta.

Lukon avaaminen sovelluksella:

1. Varmista, että puhelimen NFC-ominaisuus on käytössä.
  2. Avaa iLOQ S50 -sovellus.
  3. Aseta puhelimen NFC-antennin sisältävä alue lukon antenninupin läheisyyteen.
    1. Jos tarvitset lisätietoja tai tukea lukon avaamiseen, paina Instruction (Ohjeet) -linkkiä.
  4. Kun sovellus alkaa kommunikoida lukon kanssa, näyttö muuttuu harmaaksi. Pidä puhelinta paikallaan, kunnes sovelluksessa näkyy vihreä avausnäyttö, joka osoittaa, että avaaminen onnistui. Lukon sisäinen lukitusmekanismi on nyt aktivoitu, ja voit avata lukon nupista kääntämällä.

A white logo on a grey background

Description automatically generated with low confidence A picture containing text, screenshot, font, logo

Description automatically generated

Huomautuksia:

Kommunikointiaika (harmaa näyttö) voi olla hieman pidempi, jos sovelluksessa on kyseistä lukkoa koskeva ohjelmointitehtävä tai jäljitysketjun hakutehtävä tai jos lukko on määritetty vaatimaan avaimen palvelinvahvistusta avaamisen aikana. Jos lukko on määritetty vaatimaan avaimen palvelinvahvistusta, puhelimessa on oltava verkkoyhteys.

Lukot voidaan avata sovelluksella myös silloin, kun sovellus toimii taustalla, eli tuomatta sovellusta etualalle. Joissakin tilanteissa sovellus on kuitenkin avattava ja avaimet päivitettävä palvelimelta ennen lukon avaamista.

Tällaisia tilanteita ovat seuraavat:

•           Puhelin on käynnistetty uudelleen.

•           Avaimen vanhenemisaika on kulunut umpeen. Lisätietoja avaimien vanhenemisajoista on luvussa 7.

Yllä olevissa tilanteissa avaa sovellus ja siirry Lukitusjärjestelmän tiedot -näkymään valitsemalla lukitusjärjestelmän nimi Lukitusjärjestelmät-näkymästä. Päivitä sitten avain palvelimelta ja nollaa näytöllä näkyvien lukitusjärjestelmien vanhenemislaskuri painamalla PÄIVITÄ.