2. De app installeren

De iLOQ S50-app voor Android of Huawei werkt op de meeste Android- of Huawei-telefoons met NFC die draaien op het Android-besturingssysteem. Gezien het diverse aanbod van vormfactoren en ontwerpen in verschillende telefoonmodellen die van invloed zijn op de NFC-prestaties, kunnen we echter niet garanderen dat de app probleemloos op alle Android- of Huawei-telefoons met NFC werkt. Test daarom de app eerst op uw telefoon voordat u deze volledig in gebruik neemt.

Houd rekening met het volgende voordat u de app installeert:

1. Uw telefoon is geschikt voor NFC.
    1. U hebt NFC nodig om sloten te openen. U kunt de app niet vanuit Google Play installeren op een telefoon die niet geschikt is voor NFC.
  2. U weet waar de NFC-antenne in uw telefoon zit
    1. De app gebruikt de draadloze energieopvangmogelijkheid van NFC-technologie om sloten te ontgrendelen. Voor een soepele en efficiënte energiestroom tussen de telefoon en het slot tijdens het ontgrendelen, dient de NFC-antenne van de telefoon nauwkeurig tegen de antenneknop van het slot te worden gehouden. Afhankelijk van het model telefoon kan de NFC-antenne op verschillende plekken in de telefoon zijn geplaatst. Als u niet weet waar u de NFC-antenne kunt vinden, raadpleegt u de gebruiksaanwijzing van uw telefoon of neemt u contact op met de fabrikant. Houd er rekening mee dat NFC-prestaties kunnen worden beïnvloed als u een hoesje om uw telefoon heeft.
  3. Uw telefoon is niet geroot.
    1. Door rooting worden apparaten blootgesteld aan beveiligingsrisico's. De iLOQ S50-app kan niet worden geïnstalleerd en gebruikt op geroote apparaten.
  4. Het besturingssysteem van uw telefoon is bijgewerkt naar de nieuwste versie.
    1. Zo weet u zeker dat uw telefoon wordt beschermd door de nieuwste beveiligingspatches. Om veiligheidsredenen is het belangrijk om het besturingssysteem altijd bij te werken naar de laatste versie.

U kunt de iLOQ S50-app gratis downloaden van Google Play of Huawei AppGallery. Opmerking: u moet een Google-account op uw apparaat hebben om apps van Google Play te kunnen installeren of een Huawei-account op uw apparaat hebben om apps van AppGallery te kunnen installeren. Nadat u de app hebt geïnstalleerd, moet u deze eerst registreren als sleutel voor een vergrendelingssysteem. U kunt de sleutel anders niet gebruiken.