Asuntojen lukkojen lisääminen

Tässä kappaleessa kuvataan, kuinka lisäät asuntojen lukot järjestelmään.

Tässä vaiheessa lisäät:

• Lukon perustiedot
  • Lukon lisätiedot
  • Kulkualueet

Perus- ja lisätietonäkymissä syötät itse lukon tiedot, ja kulkualuenäkymässä asetat luotavien lukkojen kulkualueet. Koska lukot luodaan ohjatussa menettelyssä, lukkokohtaiset kulkualueet muodostetaan automaattisesti.

Tämä vaihe suoritetaan vain kerran. Ohjelma pyytää lukkojen luomiseen tarvittavat tiedot, ja kaikki lukot luodaan automaattisesti ja jätetään tilattuun tilaan.

Toimi seuraavasti.

1. Valitse Asuntojen lukot - Perustiedot.

Alla oleva ruutu avautuu:

Kuva: Asuntojen lukot - Perustiedot
    Asuntojen lukot - Perustiedot

Syötä perustiedot seuraavasti:

• Tulosuunta — Tulosuunta viittaa suuntaan josta lukko avataan, jos ovi on varustettu kaksipuolisella lukolla.

• Lukkosylinteri — Lukkosylinteri viittaa lukon sylinterityyppiin. Valitse tyyppi luettelovalikosta, tai kirjoita tyyppi käsin.

• Kellopiiri asennettu — Valitse Kellopiiri asennettu, jos lukossa on kellopiiri. Jos valittu Avainpesä sisältää kellon, Kellopiiri asennettu valitaan automaattisesti.

• Lukon tyyppi — Valitse, onko Lukon tyyppi:

• D5 tavallinen, lukko on verkkoyhteydetön lukko.

• S5, lukko on S5-lukko.

• S5 Online, lukko on S5 Online -lukko, joka on liitetty verkkomoduuliin.

Jos lukon tyyppi on S5 Online, valitse myös ottaako järjestelmä automaattisesti vastaan lokitapahtumia lukosta vai ei, valitsemalla Tallenna lokitapahtumat automaattisesti -valintaruutu.

• S50 tavallinen, lukko on verkkoyhteydetön S50-lukko.

• Lukko kerää lokia — Valitse kerääkö lukko lokia vai ei.

• Salli API-kulkualueet — Valitse Salli API-kulkualueet, jos haluat sallia lukon kulkualueiden hallinnan ohjelmointirajapinnan (API) kautta.

2. Valitse Seuraava.

Alla oleva ruutu avautuu:

Kuva: Asuntojen lukot - Lisätiedot
    Asuntojen lukot - Lisätiedot

Syötä lisätiedot seuraavasti:

• Ovityyppi — Ovityyppi viittaa ovityyppiin, johon lukko asennetaan.
    • Hela — Hela viittaa suojalevyyn, joka ympäröi oven avaimenreikää.
    • Lukkorunko — Lukkorunko viittaa lukkorungon malliin.
    • Jatkokappale — Jatkokappale viittaa lukon kanssa käytettyyn jatkokappaleeseen.
    • Oven paksuus (mm) — Oven paksuus viittaa sen oven paksuuteen, johon lukko asennetaan.
    • Lukkorungon syvyys (mm) — Lukkorungon syvyys (mm) ilmaisee lukkorungon syvyyden.
    • Kätisyys — Kätisyys ilmaisee oven avaussuunnan.
    • Huomautus — Huomautus viittaa lukon tai oven lisätietoihin.
    • Muut varusteet — Muut varusteet viittaa muihin lukkoon tai oveen liittyviin laitteisiin.
    • Rajoite — Tämä valintaruutu ilmaisee, onko lukkoon kytketty laite, joka ohjaa rajoitettua pääsyä.
    • Rajoitteen selite — Lisää tähän kenttään kuvaus rajoitetusta pääsystä. Voit esimerkiksi kuvata laitteen, joka ohjaa rajoitettua pääsyä.
  3. Valitse Seuraava.

Alla oleva ruutu avautuu:

Kuva: Asuntojen lukot - Kulkualueet
    Asuntojen lukot - Kulkualueet

Syötä kulkualueiden tiedot seuraavasti:

Oletuskulkualue lisätään lukolle automaattisesti.

1. Valitse haluamasi kulkualue vasemmalla olevasta luettelosta.
    2. Voit hallita kulkualuevalintoja nuolinäppäimillä seuraavasti:
      •  — Napsauta Nuolet oikealle -painiketta, jos haluat siirtää kaikki kohteet valintaluetteloon.
      •  — Napsauta Nuoli oikealle -painiketta, jos haluat siirtää valitut kohteet valintaluetteloon.
      •  — Napsauta Nuoli vasemmalle -painiketta, jos haluat poistaa valitut kohteet valintaluettelosta.
      •  — Napsauta Nuolet vasemmalle -painiketta, jos haluat poistaa kaikki kohteet valintaluettelosta.
  4. Valitse Seuraava.

Alla oleva ruutu avautuu:

Kuva: Lukkojen lisäys - Lukot, jotka lisätään
    Lukkojen lisäys - Lukot, jotka lisätään

Tarkista luotavien lukkojen luettelo.

5. Valitse Seuraava.

Jatka seuraavasta käyttöönottovaiheesta.