Verkkomoduulit

iLOQ Verkkomoduuli mahdollistaa lukkojen ja avainten etäohjelmoinnin Internetin kautta. Jos iLOQ Verkkomoduuli on käytössä, sinun ei tarvitse mennä verkkomoduuliin kytketyn lukon sijaintipaikalle ohjelmoimaan lukkoa.

Alla oleva kuva esittää iLOQ Verkkomoduulin toimintaperiaatteen.

Kuva: iLOQ Verkkomoduuli

iLOQ Verkkomoduuli

Verkkomoduuleja on neljänlaisia:

• VäyläohjainVäyläohjain on kytketty Ovimoduuleihin. Se pyytää palvelimelta Ovimoduuleihin ja moduuleihin kytkettyihin lukkoihin liittyviä tehtäviä. Lukot saavat ajan Väyläohjaimelta.

Väyläohjain on osa iLOQ S10 Online -tuoteperhettä.

• Net boxNet box on yhdistetty joukkoon lukkoja, ja se pyytää palvelimelta lukkoihin liittyviä tehtäviä. Lukot saavat ajan Net boxilta.

Net Box kyselee tietoja palvelimelta tunnin välein ja tarkistaa, onko asetuksiin tehty muutoksia, tai onko jonossa odottamassa lukkojen ohjelmointitehtäviä. Tarvittaessa voit suorittaa ohjelmoinnin välittömästi lisäämällä yhden lukitusjärjestelmän avaimista Avainten etäohjelmointipisteeseen, jolloin verkkomoduuli kyselee tietoja palvelimelta.

On myös mahdollista määrittää Net Box siten, että muutokset lähetetään palvelimelta verkkomoduulille välittömästi. Tämä edellyttää tiettyjä toimenpiteitä asiakkaan verkossa (esimerkiksi palomuurisäännön).

Net boxin kautta voit etänä:

• Vaihtaa lukon kulkualueita.
    • Hakea lukon lokin.
    • Mustalistata kadonneen avaimen.
    • Ohjata kahta relelähtöä. Relelähdöillä voit käyttää releitä eri tarkoituksiin. Voit esimerkiksi luoda aikatauluja releisiin kytketyille moottorilukoille. Näin voit sallia pääsyn tiloihin ilman avainta arkisin päiväsaikaan, ja pitää ovet lukossa öisin ja viikonloppuisin.
  • Et voi kuitenkaan vahingossa nollata lukkoja, tai tehdä lukkojen ensimmäisiä ohjelmointeja Net boxin kautta.

Jos Net boxiin on yhdistetty Avainten etäohjelmointipiste, voit myös:

• Vaihtaa avaimen kulkualueita.
    • Muokata avaimen aikarajoituksia.
    • Muuntaa olemassa olevan avaimen korvaavaksi avaimeksi.
  • Avaimen virkistysyksikköAvaimen virkistysyksikkö on robotti, joka avulla voit automaattisesti:

• Muuttaa avaimen päättymispäivää määritetyn ajanjakson aikana.
    • Nostaa kulkualueen versiota määritetyn ajanjakson aikana.
  • Jos Avaimen virkistysyksikköön on yhdistetty Avainten etäohjelmointipiste, voit myös:

• Vaihtaa avaimen kulkualueita.
    • Muokata avaimen aikarajoituksia.
    • Muuntaa olemassa olevan avaimen korvaavaksi avaimeksi.
  • Etähallinta-asema -—Etähallinta-asema on kätevä tapa hallita iLOQ S10 -järjestelmää keskitetysti, mutta jakaa verkkoyhteydettömien lukkojen ohjelmointitehtäviä kentälle.

Käytännössä Etähallinta-asema on lukittu laatikko, joka sisältää:

• Alustettuja avaimia, jotka voidaan ottaa käyttää etäyhteyden välityksellä.
    • Ohjelmointilaitteen, jolla ohjelmoidaan paikan päällä olevat verkkoyhteydettömät lukot ja avaimet.