Avaimien lisääminen lukoille

Tässä kappaleessa kuvataan, kuinka voit lisätä avaimia lukoille iLOQ S10 Manager -ohjelmassa.

Kun lisäät avaimia lukoille, lisäät yleensä esimerkiksi useita huoneistokohtaisia tai toimistokohtaisia avaimia useille lukoille käyttöönottovaiheessa. Älä käytä tätä ominaisuutta yksittäisten avainten lisäämiseen.

Huomautus:

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).

Toimi seuraavasti.

1. Valitse Tiedot > Selaa lukkoja.

2. Valitse lukot, joille haluat luoda avaimet.
  3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella yhtä valittua lukkoa.
  4. Valitse Luo lukolle avaimet.
  5. Valitse Lisää lukoille avaimet.
    Ohjattu Avaimien lisääminen lukoille -toiminto avautuu.
  6. Valitse Lisää lukoille avaimet.
  7. Valitse avaimen kulkualueet.
    Huomautus:

Yksittäiset, lukkokohtaiset kulkualueet asetetaan automaattisesti. Älä valitse yksittäisiä kulkualueita.

1. Valitse haluamasi kulkualue vasemmalla olevasta luettelosta.
    2. Voit hallita kulkualuevalintoja nuolinäppäimillä seuraavasti:
      • — Napsauta Nuolet oikealle -painiketta, jos haluat siirtää kaikki kohteet valintaluetteloon.
      • — Napsauta Nuoli oikealle -painiketta, jos haluat siirtää valitut kohteet valintaluetteloon.
      • — Napsauta Nuoli vasemmalle -painiketta, jos haluat poistaa valitut kohteet valintaluettelosta.
      • — Napsauta Nuolet vasemmalle -painiketta, jos haluat poistaa kaikki kohteet valintaluettelosta.
  8. Aseta avaimet tarvittaessa aikarajoitetuiksi valitsemalla Määritä aikarajoituksia.

Voit määrittää kaksi eri aikarajoitusta seuraavasti:

• Aloituspäivämäärä tai Viikkokalenteri ensimmäiselle aikarajoitukselle.
    • Lopetuspäivämäärä tai Viikkokalenteri toiselle aikarajoitukselle.
    Huomautus:

Kun määrität aikarajoitukset, määrität ajat, jolloin avainta voi käyttää.

Vaihtoehdot ovat:

• Ei käytössä — Jos valitset tämän valintapainikkeen, avain ei ole aikarajoitettu. Avainta voi käyttää aina.

• Aloituspäivämäärä — Jos valitset tämän valintapainikkeen, avain on aikarajoitettu lukoilla, joilla on aikarajoitus 1 käytössä. Avainta voi käyttää siitä päivästä ja kellonajasta alkaen, jonka määrität päivämäärä- ja kellonaikakenttiin.

Kuva: Aikarajoitus — Aloituspäivämäärä

Aikarajoitus — Aloituspäivämäärä
    • Viikkokalenteri — Jos valitset tämän valintapainikkeen, avain on aikarajoitettu lukoilla, joilla on aikarajoitus 1 käytössä. Avainta voi käyttää viikoittain kalenterissa määritettyinä aikoina.

Kuva: Aikarajoitus — Viikkokalenteri

Aikarajoitus — Viikkokalenteri
    • Lopetuspäivämäärä — Jos valitset tämän valintapainikkeen, avain on aikarajoitettu lukoilla, joilla on aikarajoitus 2 käytössä. Avainta voi käyttää siihen päivään ja kellonaikaan asti, jonka määrität päivämäärä- ja kellonaikakenttiin.

Kuva: Aikarajoitus — Lopetuspäivämäärä

Aikarajoitus — Lopetuspäivämäärä
    • Viikkokalenteri — Jos valitset tämän valintapainikkeen, avain on aikarajoitettu lukoilla, joilla on aikarajoitus 2 käytössä. Avainta voi käyttää viikoittain kalenterissa määritettyinä aikoina.

Kuva: Aikarajoitus — Viikkokalenteri

Aikarajoitus — Viikkokalenteri
    Vihje:

Jos haluat määrittää keskiyön ylittävän aikarajoituksen, esimerkiksi maanantai klo. 18:00 — tiistai klo. 07:00, aseta aloitusaika aloitusaikakenttään ja päättymisaika päättymisaikakenttään. Jos aloitusaika on myöhempi kuin päättymisaika, järjestelmä automaattisesti ymmärtää päivän vaihtuvan keskiyöllä.

Kuva: Aikarajoitus — Keskiyön ylittävä aikarajoitus

Aikarajoitus — Keskiyön ylittävä aikarajoitus
    Vihje:

Näet esikatselun kalenteriin määritellyistä rajoituksista napsauttamalla Esikatsele-painiketta.

9. Valitse Seuraava.
  10. Valitse:
    • Luotavien avainten määrä jokaiselle valitulle lukolle Yhtä valittua lukkoa kohden luotavien avainten määrä -luettelovalikosta.
    • Luotavien avainten nimeämiskäytäntö Luotavien avaimien nimeäminen -luettelovalikosta.
    • Syötä tarvittaessa laajennus, joka lisätään luotuihin avaimiin, Nimen perään lisättävä pääte -kenttään.
  11. Valitse Seuraava.
  12. Valitse, miten edetä.
    Vaihtoehdot ovat:
    • Jätä avain suunnittelutilaan — Valitse Jätä avain suunnittelutilaan, jos haluat jättää avaimet suunnittelutilaan ja jatkaa lukitusjärjestelmän suunnittelua ohjelmoimatta esimerkiksi fyysisiä avaimia.
    • Tilaa avain — Avaimet on tilattava, ennen kuin ne voidaan ohjelmoida. Tilaaminen luo avaimelle ohjelmointitehtävän myöhempää ohjelmointia varten. Lisätietoja on kappaleissa Avaimet ja Avainten tilaaminen.
    • Tilaa ja ohjelmoi avain — Valitse Tilaa ja ohjelmoi avain, jos haluat tilata ohjelmointitehtävän ja samalla ohjelmoida avaimet. Lisätietoja on kappaleessa Avainten ohjelmointi.
  13. Valitse Seuraava.
  14. Yhteenvetoruutu avautuu.
  15. Päätä menettely noudattamalla ohjattua toimintoa.