1x16

Relais-uitbreiding A00.12 bestaat uit master- en slave-relaismodules, die beide 8 relais-outputs omvatten. De master is verbonden met de RS232-1-bus van de relaiskaart, en de slave is verbonden met de master via een verbindingskabel. Een sleutel kan tegelijkertijd 1-16 relais-uitgangen van de relaismodule besturen.

De beschikbare relaismodi zijn:

• Toggle
  • Impuls
  • Key hold

In de impulsmodus, is de standaardlengte van de relaismodule-impuls 8 seconden.

In deze configuratie is het mogelijk om de relais-uitgangen te specificeren die een toegangsrecht kan besturen. Een geldige sleutel kan daarom 1-16 relais van de relaismodule activeren. Daarnaast activeert een geldige sleutel altijd beide relais-uitgangen K1 en K2 van de relaiskaart.

Wanneer de relaismodus impuls is, en er een geldige sleutel wordt gelezen in de sleutellezer, terwijl de vorige impuls nog actief is, worden de relais van de relaismodule ingesteld volgens de relaiscombinatie van de laatste geldige sleutel. Met andere woorden, als relais-output 3 bijvoorbeeld is geactiveerd door sleutel 1 wanneer de controle nog actief is, wordt sleutel 2, die bijvoorbeeld alleen relais 4 en 5 bestuurt, gelezen. In dit geval stop de activering van relais 3, waarna alleen de relaiscombinatie van de laatste sleutel, 4 en 5, wordt geactiveerd.

De relaiskaartuitgangen kunnen ook worden geactiveerd met een potentiaalvrij contactsignaal (bijvoorbeeld een drukknop) als invoer voor Knop 1. In dit geval gedragen relais K1 en K2 zich volgens de geselecteerde relaismodus, op dezelfde manier als in het geval van een sleutel. De relaismodulerelais kunnen niet worden bestuurd met knopinvoer Knop1.

Zie ook Appendix 5 - Bedradingsschema voor R10S.3 A00.12 1x16.